Monika Földešiová Krimi

Na Silvestra ukradol ŠPZ a tankoval zadarmo

Počas silvestrovskej služby riešili príslušníci Policajného zboru (PZ) SR v Nitrianskom kraji viacero krádeží a porušení verejného poriadku.

Nespratníci sa im postarali napríklad o výjazd k Divadlu Andreja Bagara, kde pravdepodobne počas osláv príchodu nového roka niekto rozbil dvere na divadelnej reštaurácii a spôsobil tak škodu za 250 eur. V rovnakej lokalite prišlo aj k roztržke, pri ktorej utrpel 17-ročný mladík úraz. S rozbitým nosom musel vyhľadať lekárske ošetrenie, prípad prišiel nahlásiť jeho otec. Podľa informácií od policajnej hovorkyni Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Renáty Čuhákovej našiel rozbité okná v noci na prevádzke majiteľ potravín v Jelenci. V Nitre sa zase našla ukradnutá Škoda Octavia, ktorú polícia hľadala už niekoľko dní. Silvestrovskú noc na páchanie trestného činu využil aj muž, ktorý najskôr odcudzil z osobného vozidla ŠPZ, tieto si namontoval na svoje auto a takto „vyzbrojený“ natankoval na benzínke za 65 eur a odišiel bez zaplatenia. Pri jazde spôsobil malú kolíziu, polícia ho už zaistila.

K šiestim udalostiam privolali občania Nitrianskeho kraja počas Silvestra hasičov. Boli to všetko udalosti, ako informoval službukonajúci dispečer Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Nitre, v Starom roku, po polnoci telefóny na centrále stíchli. Dvakrát – v Nitre a Zlatých Moravciach museli po 20. hodine hasiť horiace kontajnery. Pred 18. hodinou horela chata v Podhradí pri Topoľčanoch a po 19. hodine boli privolaní do bytovky v Nitre kvôli podozreniu úniku plynu. Ukázalo sa ale, že išlo o spaliny pri horení pyrotechniky. Po 20. hodine zachránili pred silvestrovaním v uliciach obyvateľov bytu v Nitre tým, že im otvorili zabuchnuté dvere bytu a pred polnocou hasiči asistovali pri tradičnom nitrianskom mestskom ohňostroji.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM