Rastislav Búgel Samospráva

Na Orechovom dvore pribudne nové materské centrum: Vybudujú ho z kontajnerov

Rodinám s deťmi, ktoré žijú na Orechovom dvore v Nitre, má do konca tohto roka slúžiť nové materské centrum. Jeho vybudovanie v lokalite, do ktorej mesto umiestňuje neplatičov a sociálne neprispôsobivých občanov, umožní grant z Maltézskej pomoci Slovensko i financie, ktoré sa podarilo získať rehoľný

Ilustračný obrázok k článku Na Orechovom dvore pribudne nové materské centrum: Vybudujú ho z kontajnerov
Foto: Rastislav Búgel

Suma 30 060 eur, ktorú poskytli radnici Maltézski rytieri, pôjde na projekt výstavby kontajnerových školských miestností na predškolskú a poobedňajšiu výučbu rómskych detí. Magistrát z tohto grantu kúpi tri kontajnery. Peniaze na ďalšie tri sa podarilo získať rehoľným sestrám.

Celkovo teda pôjde o šesť kontajnerov. „Z nich vybudujeme nové materské centrum. Základy sú už hotové a kontajnery pripravené. To znamená, že do konca tohto roka môže toto zariadenie začať fungovať,“ povedal nitriansky viceprimátor Štefan Štefek.

Na Orechovom dvore už dnes fungujú komunitné centrum i materská škola. Radnica tam zriadila aj nultý ročník základnej školy. Ako pred časom konštatoval Štefek, práca s tunajšou komunitou sa mestu opláca a systematická starostlivosť o deti zo sociálne znevýhodneného prostredia prináša ovocie. V tejto súvislosti ocenil prácu rehoľných sestier, ktoré sa pri komunitnej práci s obyvateľmi Orechovho dvora angažujú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM