Správy

Na Orechovom dvore mali vzácnu návštevu: Biskup potešil rómske deti darčekmi

Orechov dvor navštívili okrem biskupa aj primátor či poslanci. Rómska komunita im poďakovala za starostlivosť a pomoc kultúrnym predstavením.

Ilustračný obrázok k článku Na Orechovom dvore mali vzácnu návštevu: Biskup potešil rómske deti darčekmi
10
Galéria
Zdroj: Biskupstvo Nitra

V novom komunitnom centre na Orechovom dvore v Nitre sa 14. decembra uskutočnilo ďakovné kultúrne predvianočné predstavenie rómskej komunity žijúcej v tejto časti mesta. Informuje o tom Biskupstvo Nitra na sociálnej sieti.

Podujatia sa zúčastnili nitriansky biskup Viliam Judák, kňazi poverení starostlivosťou o Rómov, primátor mesta Marek Hattas, poslanci nitrianskeho mestského zastupiteľstva, vedúci nitrianskeho centra Maltézskej pomoci Slovensko Ján Vančo, vedúca odboru sociálnych vecí Naďa Šimová, sociálni pracovníci, pedagógovia ZŠ na Novozámockej ulici v Nitre – Dolných Krškanoch, rehoľné sestry Misijnej kongregácie služobníc Ducha Svätého, Inštitút dcér Márie Pomocnice – Saleziánky a pracovníci komunitného centra na Orechovom dvore.

Prečítajte si tiež

Vystúpili deti aj žiaci

V predstavení vystúpili matky s najmenšími deťmi z materského centra, ako aj deti z materskej škôlky a základnej školy.

„Kultúrny program s vianočnou tematikou nacvičili a predviedli pod vedením rehoľnej sestry Felicity a komunálného pracovníka ako prejav vďaky za pomoc, podporu a starostlivosť, ktorej sa im v neľahkých životných podmienkach dostáva zo strany Nitrianskeho biskupstva, mesta Nitra a Maltézskej pomoci Slovensko,“ uvádza Biskupstvo Nitra.

Dostali darčeky

„Deti dostali od nitrianskeho biskupa Viliama aj darčeky, ktoré budú môcť využiť na zábavu i tvorivé aktivity a vzdelávanie,“ dodáva Biskupstvo.

Biskup Viliam v tomto duchu 14. decembra navštívil aj Komunitu kráľovnej pokoja v Močenku, a pre deti a mládež, o ktorú sa v nej starajú taktiež odovzdal darčeky, ako prejav pozornosti a záujem Nitrianskeho biskupstva o ich osudy a vytváranie podmienok pre život, formáciu aj vzdelávanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Na Orechovom dvore mali vzácnu návštevu: Biskup potešil rómske deti darčekmi
10
Galéria
Zdroj: Biskupstvo Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM