Krimi

Na mol OPITÝ Ukrajinec v Nitre unikal pred policajtami: Súd bol NEKOMPROMISNÝ!

Mladý ukrajinský vodič skončil na niekoľko mesiacov za mrežami. Po Nitre jazdil opitý. Navyše sa snažil utiecť policajnej hliadke.

Ilustračný obrázok k článku Na mol OPITÝ Ukrajinec v Nitre unikal pred policajtami: Súd bol NEKOMPROMISNÝ!
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

V piatok (13. januára) dopoludnia uvideli vodiči v Nitre podozrivo jazdiace strieborné auto. Neváhali a oznámili to policajtom.

Unikal opitý

„Na miesto smerovala hliadka, no keď chceli vodiča zastaviť, dupol na plyn a dal sa na útek. Policajti sa vozidlo snažili zastaviť výstražným znamením, na čo však vodič nereagoval a unikal naprieč mestom,“ informuje portál noviny.sk.

Neďaleko okružnej križovatky sa im napokon auto podarilo zastaviť. 22-ročný muž z Ukrajiny jazdil poriadne opitý. „Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 3,12 promile,“ cituje portál slová nitrianskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej.

Prečítajte si tiež

Skončil za mrežami

Opitého Ukrajinca poslali policajti rovno do cely, kde pobudol dva dni. Keď vytriezvel, obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a putoval pred sudcu.

„Okresný súd Nitra obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere štyroch mesiacov a obvineného zaradil na jeho výkon do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia,“ povedala pre TV JOJ hovorkyňa nitrianskeho súdu Lena Kiradžiev.

Odsúdený Ukrajinec si už odpykáva trest. Po návrate na slobodu si za volant ešte nesadne. Dostal trojročný zákaz šoférovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM