Správy

Na Kyneku plánujú výstavbu: Vyrásť tu majú rodinné domy aj byty

Nové možnosti bývania sa črtajú v nitrianskej časti Kynek. Zámer je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Na Kyneku plánujú výstavbu: Vyrásť tu majú rodinné domy aj byty
2
Galéria

Na nevyužívanej ornej pôde v časti Kynek by mohla vyrásť nová obytná zóna s názvom Slnečná pláň. Výstavba je plánovaná v lokalite Trnavská ulica – Na dolinu. Zámer musí najskôr prejsť posudzovaním vplyvov na životné prostredie.

„Navrhovanú výstavbu tvorí 10 bytových a polyfunkčných domov a osem radových rodinných domov resp. rodinných dvojdomov, ktoré budú rozdelené do 8 sektorov (A – H),“ uvádza sa v zámere.

Byty aj domy

Bytové a polyfunkčné domy budú mať podľa projektu dve až štyri nadzemné podlažia a podkrovie. Garáže a skladové priestory majú byť v podzemnom podlaží.

Rodinné domy majú mať dve nadzemné podlažia a podkrovie. V každom majú byť 3 byty. „Všetky objekty budú prestrešené sedlovými strechami s max. výškami hrebeňa vo výške 176,00 m n.m. – 188,40 m n. m,“ stojí v zámere.

Začiatok výstavby

Investor odhaduje celkové náklady na asi 17,5 milióna eur bez DPH. V prípade získania potrebných povolení by sa výstavba mohla začať v septembri 2021. Trvať by mala päť rokov.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Na Kyneku plánujú výstavbu: Vyrásť tu majú rodinné domy aj byty
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM