Správy

Na Klokočine vlani skončili tri kotolne: Práce budú pokračovať v ďalších lokalitách

Náhrada kotolní za centrálny rozvod tepla na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina má za sebou ďalšiu fázu. Už onedlho sa tu začnú ďalšie práce.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine vlani skončili tri kotolne: Práce budú pokračovať v ďalších lokalitách
6
Galéria

Nitrianska teplárenská spoločnosť (NTS) na Klokočine vlani zrušila tri kotolne a vybudovala 56 nových odovzdávacích staníc tepla. Zároveň bolo postavených takmer 9,5 kilometra potrubí. Investícia za viac ako 3,7 milióna eur bola zrealizovaná od mája do septembra 2020.

„Vzhľadom na pandemickú situáciu sa kolaudačné obhliadky uskutočnili v posledných dňoch marca 2021 a kolaudačné rozhodnutie bolo vydané dňa 9. apríla 2021,“ uviedol člen predstavenstva NTS Pavol Abrhan.

V roku 2021 budú práce na stavbe pokračovať na uliciach Novomestského, Baničova, Škultétyho, Petzwalova a Jedlíkova.

Viac správ zo Slovenska

„Tu sa preinvestuje plánovaných 4 610 161,21 eura zrušením piatich lokálnych kotolní a vybudovaním 10,364 kilometra nového potrubného vedenia a 72 odovzdávacích staníc tepla,“ vysvetlil Abrhan.

V súčasnosti prebiehajú prípravné práce na odovzdaní staveniska a v priebehu mesiaca máj sa majú začať stavebné práce. „Predpokladané ukončenie prác na tejto časti je v priebehu septembra, tak aby nebol ohrozený termín dodávok tepla koncovým odberateľom. Dodávka teplej úžitkovej vody počas celej realizácie prác bude zabezpečená okrem krátkodobých odstávok,“ dodal Abrhan.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Na Klokočine a Dieloch modernizujú vykurovanie: Stáť bude vyše 16 miliónov eur
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM