Lucia Berezna Rôzne

Na Hviezdoslavovej triede pribudlo značenie

Po obojstrannom vyfrézovaní Hviezdoslavovej triedy zmizlo z ciest aj značenie, ktoré pomerne skomplikovalo dopravu najmä v dolnej časti tejto ulice.

Mnohí šoféri, najmä však tí z inými ako domácimi ŠPZ, mali problém zo zaradením sa a nerešpektovali predošlé vyznačenie miest, kde možno odbočiť a kde pokračovať rovno v smere jazdy. Napriek občasným problémom však k vážnej kolízií nedošlo a dnes už cesty opäť zdobí biele značenie.

Je však potrebné poznamenať, že chodci tu postupujú podľa vlastných svojských pravidiel. Najčastejšie autám a autobusom vstupujú do cesty v časti ulice, kde sa nachádza obchodný dom Kaufland, hoci priechod pre chodcov na tu nenachádza. Možno ho nájsť o niekoľko metrov nižšie i vyššie. Od vybudovania Kauflandu vznikli v tejto časti cesty odbočovacie pruhy v oboch smeroch jazdy a pribudlo aj svetelné označenie križovatky, nie však priechod pre chodcov. Chodci tu však bežne vstupujú do križovatky a postávajú na ostrovčeku, ktorý oddeľuje cesty, vyčkávajúc na správny moment.

„Možno by bolo fajn, ak by v tejto časti chodníka vybudovali nejaké zabrány, aby sa tadiaľ nedalo prejsť. Asi málokto by to preliezal,“ vyjadril sa Michal (36).

Katarína (28) dopĺňa:// „Pre mňa je vrchol, keď vidím, ako mimo priechodu prebehujú ľudia s kočíkmi a smalými deťmi. Stačí, že niektoré z áut neubrzdí a hneď sa stane zle. Nerozumiem tej nezodpovednosti, veď hneď o kúsok nižšie je priechod aj so semaformi.“//

Hoci na cestu nebola uložená nová vrstva asfaltu, značenie pribudlo. Pribudlo však na miestach, kde sa nachádzalo i pôvodne, resp. pred vyfrézovaním cesty. Nový koberec by mal cestu ošatiť do konca tohto roka. Otázka kedy k tomu však dôjde, zostáva nezodpovedaná. A natískajú sa ďalšie. Medzi inými napr. otázka ako dlho ešte vydrží podložie pre asfalt, keď už teraz sa začína drviť? Denne po Hviezdoslavovej triede prejdú tisícky vozidiel a pôvodný príjemný dojem bez cestných nerovností, ktorý vyfrézovanie cesty vytvorilo, sa akosi začína vytrácať.

hviezdoslavova trieda
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM