Tlačové správy

Na EURO 2016 sa konečne predstavia aj Slováci

Rok 2016 bude sviatkom pre všetkých futbalových fanúšikov – Majstrovstvá Európy vo futbale sa budú tentokrát konať v krajine Galského kohúta.

Ilustračný obrázok k článku Na EURO 2016 sa konečne predstavia aj Slováci
Zdroj: TASR

Turnaj sa bude konať od 10. júna do 10. júla a vtedy odíde do zabudnutia aj prestížna Liga majstrov, anglická Premier League či španielska Primera Division. Jednoducho futbalový svet bude opierať svoj zrak na desať francúzskych štadiónov. A prvýkrát v histórii tohto turnaja budú môcť svojim chlapcom fandiť aj slovenskí fanúšikovia. Na čo sa môžeme tešiť?

Nový systém šampionátu

EURO 2016 vo Francúzsku bude zaujímavé aj novým hracím modelom, o ktorom sa dopredu nevie, či prinesie nové atraktívne zápasy, alebo skôr podkope prestíž tohto turnaja. Prečo? Pretože prvýkrát v histórii bude na šampionáte hrať 24 tímov v 6 skupinách. Doteraz sa na ME predstavilo iba 16 najlepších tímov Európy. Tentokrát sa predstavia aj futbaloví trpaslíci ako Severné Írsko, Albánsko či prekvapivo silný Island. Preto je otázne, ako tieto tímy uspejú v priamych súbojov s mužstvami ako Nemecko, Francúzsko či Portugalsko.

Každý zápas v inom meste

Ďalšou novinkou je, že tímy odohrajú každý svoj zápas v inom meste. Na poriadnu futbalovú porciu sa môže tešiť týchto desať miest: Paríž, Saint-Denis, Saint-Étienne, Lyon, Marseille, Touluse, Nice, Lille, Lens a Bordeaux. V minulosti to bolo tak, že sa skupina odohrala v jednom meste, teraz však tímy budú musieť cestovať za svojimi zápasmi. Slováci odohrajú svoje zápasy v Bordeaux, Lille a Saint-Étienne. Toto je ďalší dôležitý faktor, ktorý môže ovplyvniť ráz turnaja.

Slováci na turnaji

Otvárací zápas nezaháji nikto iný ako domáci Francúzi, ktorí si zmerajú silu s Rumunskom. Slováci sa predstavia 11. júna o 18:00 v Bordeaxu proti nevyspytateľnému Walesu, ktorého výkon záleží hlavne od toho, ako sa vyspí hviezdny Gareth Bale. V skupine máme okrem Walesu ešte Rusko a Anglicko. Dva nepríjemné tímy, ktoré nehrajú atraktívny futbal, no ich sila je neodškriepiteľná. Príďte aj vy fandiť našim chlapcom, rozvlňte slovenské zástavy a podporte národný tím v postupe do ďalších bojov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM