Tlačové správy

Na čo si dajte pozor pri výbere matracu

Okolo spánku sa točia rôzne mýty o tom, že alkohol vám pomôže lepšie spať, že starší ľudia potrebujú spávať kratšie, alebo že ideálny spánok by mal trvať presne 8 hodín. Všetky tieto informácie sú nepravdivé.

Ilustračný obrázok k článku Na čo si dajte pozor pri výbere matracu
Zdroj: TASR

Čo však pravda je, že kvalita matracu ovplyvňuje aj kvalitu vášho spánku a tiež netreba zabúdať na oknách siete proti hmyzu, aby vás počas horúcich letných nocí nedoštípali komáre. To si už mnoho ľudí dokázalo uvedomiť, väčší problém je v tom, že si nedokážu vybrať správny matrac. Ako na to?

Aká tvrdosť matracu je správna

Najdôležitejšie je vybrať si správnu tvrdosť matracu, nedeste sa, je to oveľa jednoduchšie, ako by ste si mohli myslieť. Ako postupovať pri kúpe? Veľmi jednoducho, hlavným kritériom, ktorým by ste sa mali riadiť pri voľbe správnej tvrdosti, je vaša výška a telesná hmotnosť. Čím ťažší ste, tým tvrdší matrac by ste si mali kúpiť. A naopak, ak ste ľahký, zamerajte sa skôr na mäkšie matrace. Problémy s veľkosťou riešiť veľmi nemusíte, pretože dnes si môžete nechať urobiť matrace presne na mieru podľa vašich potrieb bez toho, aby ste si museli priplatiť.

Aký typ matracu vyberať

Predtým, ako sa vrhnete na všetky tie latexové, penové, taštičkové, sendvičové či pružinové matrace, by ste mali vedieť jednu dôležitú vec – pružinový matrac na lamelový rošt nepatrí. Na základe čoho by ste si mali vybrať správny typ? Tých faktorov je veľmi veľa – či športujete, máte sedavé zamestnanie, ste alergik, aká poloha je pre vás najpohodlnejšia na spanie. Vždy sa poraďte s predajcom, ktorému povedzte všetko čo by o vás a vašom spánku mal vedieť.

Dva matrace či jeden?

Večnou dilemou prí výbere matracov do manželskej postele je, či sa viac oplatí kúpiť jeden veľký alebo dva menšie matrace. Výhodnejšie sú matrace 1+1, pri ktorých si každý z páru môže vybrať vlastnú tvrdosť matracu a aj jeho typ. Takže už žiadne robenie kompromisov, vyberiete si presne taký matrac, ktorý je pre vás vhodnejší bez toho, aby vaša polovička musela trpieť.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM