Rastislav Búgel Rôzne

Na cestách zomrelo 75 chodcov: Červený kríž bojuje za bezpečnosť na cestách!

Pracovníci Slovenského Červeného kríža rozdávajú chodcom vo viacerých mestách a obciach na Slovensku reflexné pásky. Kampaň funguje vo viacerých mestách Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách zomrelo 75 chodcov: Červený kríž bojuje za bezpečnosť na cestách!
Zdroj: Policajný zbor SR

Touto aktivitou zareagovali na novelu zákona o cestnej premávke, podľa ktorej sú chodci idúci na krajnici alebo na okraji vozovky za zníženej viditeľnosti povinní nosiť reflexné prvky aj v obci. 

„Slovenský Červený kríž má veľký záujem na záchrane životov. Aj preto sme zadali výrobu reflexných prvkov, pások, ktoré v rámci osvety rozdávame prostredníctvom našich 38 územných spolkov na celom Slovensku,“ skonštatovala Oľga Szalmová z Územného spolku SČK v Leviciach. 

Začali na Silvestra

Kampaň Chráň si svoj život – zviditeľni sa spustili pracovníci SČK už počas silvestrovských podujatí a osláv príchodu nového roka. Prezident SČK Viliam Dobiáš pripomenul, že vlani zomrelo pri dopravných nehodách na slovenských cestách 75 chodcov, ďalších 350 utrpelo ťažké a 560 ľahké zranenia. Používaním reflexných prvkov by sa mal podľa jeho odhadu znížiť počet dopravných nehôd chodcov minimálne o tretinu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM