Webnoviny - Futbal

Na 99% som s Ankaragücü dohodnutý, potvrdil Senecký

Slovenský futbalový brankár Štefan Senecký bude s najväčšou pravdepodobnosťou pôsobiť minimálne do konca aktuálnej sezóny 2009/2010 v tureckom prvoligovom tíme MKE Ankaragücü.

Dvadsaťdeväťročný gólman by mal ešte v priebehu stredy, najneskôr však vo štvrtok podpísať s aktuálne 13. tímom tabuľky Süper Lig dohodu o ročnom hosťovaní do 31. mája 2010.

„Na 99 percent sme už na všetkom dohodnutí. Myslím si, že už sa nemá čo stať. Ku všetkému sa má ešte vyjadriť prezident a majiteľ klubu v jednej osobe, no to by mala byť už len formalita, rovnako ako môj podpis na zmluve,“ povedal v stredu popoludní v rozhovore pre agentúru SITA 12-násobný reprezentant Slovenska.

Štefan Senecký si doteraz obliekal dres konkurenčného tímu Ankaraspor SAS, ktorý na základe rozhodnutia disciplinárnej komisie národnej federácie a následného potvrdenia tureckým arbitrážnym súdom napokon za porušenie integrity preradili z najvyššej dlhodobej súťaže v krajine „polmesiaca“ o ligu nižšie. Futbalisti Ankarasporu sa následne stali voľnými hráčmi a dostali čas do 22. októbra na to, aby si našli angažmán v tureckej najvyššej súťaži. K preradeniu Ankarasporu do druhej najvyššej tureckej súťaže došlo potom, čo sa bývalý prezident a čestný predseda tohto klubu Ahmet Gökcek stal šéfom Ankaragücü s cieľom v budúcnosti spojiť oba kluby z „krajiny polmesiaca“, čo však pravidlá nepovoľujú.

„Ankaragücü má veľký záujem na tom, aby ma získal. Nedávno som sa rozprával aj s trénerom Hikmetom Karamanom, ktorý ma v minulosti viedol aj v Ankaraspore. Doslova mi povedal, že už je nedočkavý a čo najskôr ma chce mať v kádri. Pozná ma veľmi dobre ako brankára aj ako človeka,“ povedal odchovanec nitrianskej brankárskej školy.

Aj keď Štefan Senecký už dávnejšie nechytal súťažný zápas, tréningová prax mu nechýba. „S Ankarasporom som sa pripravoval každý deň. Už sa veľmi teším na ďalší víkend, keď nastúpime proti Besiktasu Istanbul. Tento víkend máme voľno, keďže sme mali hrať práve proti Ankarasporu. Inak je v tom trochu paradox, pretože keď som prišiel do Turecka, môj prvý duel v drese Ankarasporu bol práve proti Besiktasu,“ uviedol člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie, ktorý si naposledy obliekol najcennejší dres v marci tohto roka v prípravnom dueli vo Wembley proti Anglicku (0:4).

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM