Kultúra

Muzikál Povolanie pápež videlo vyše 50-TISÍC divákov: DAB uvedie stú reprízu

Inscenácia Povolanie pápež sa stala doslova fenoménom. Aj napriek dvojročnej prestávke ju videlo obrovské množstvo divákov.

Ilustračný obrázok k článku Muzikál Povolanie pápež videlo vyše 50-TISÍC divákov: DAB uvedie stú reprízu
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvedie v piatok 11. novembra 100. reprízu pôvodného slovenského muzikálu Povolanie pápež. Inscenáciu o živote Jána Pavla II. už videlo viac ako 50-tisíc divákov.

Obrovská popularita

Muzikál Povolanie pápež bol prvýkrát uvedený v roku 2016. Po dvojročnej pandemickej prestávke sa na javisko DAB dostal opäť v septembri 2022.

„Životný príbeh 264. rímskeho pápeža Jána Pavla II. v podaní Jána Galloviča sa teší veľkej diváckej obľube už od svojho uvedenia. Mimoriadnym počtom repríz sa zaradil k takým kultovým dielam nášho divadla, akými boli muzikály Pacho sa vracia, Fidlikant na streche, Báthoryčka, Grék Zorba alebo komédia Testosterón či Rozprávka o cárovi Saltánovi,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Prečítajte si tiež

Vzácni hostia

DAB uvedie 100. reprízu muzikálu 11. novembra, keď ubehne presne šesť rokov od jeho premiéry. Na slávnostnom predstavení sa zúčastnia aj tvorcovia, ktorí muzikál pripravili špeciálne pre nitrianske divadlo.

„Na svoje dielo sa opäť príde pozrieť autor libreta a textov piesní Daniel Hevier, autor hudby Gabo Dušík i dramaturg Svetozár Sprušanský. Okrem toho svoju účasť potvrdili aj zástupcovia Veľvyslanectva Poľskej republiky na Slovensku i predstavitelia Nitrianskeho biskupstva,“ doplnil Dóczy.

Ako pripomenul, muzikál Povolanie pápež vzdáva hold veľkému človeku, duchovnému vodcovi, bojovníkovi proti násiliu a slovanskému pápežovi Jánovi Pavlovi II. Divákovi ponúka výpravnú scénickú fresku s najvýznamnejšími okamihmi jeho života.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM