Správy

Muž mal kvôli pozitívnemu testu prísť o bývanie: Pomoc našiel v Nitre

Mladý muž tvrdil, že prišiel o bývanie kvôli pozitívnemu testu na Covid-19 a nemá kam ísť. Pomocnú ruku mu podali mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku Muž mal kvôli pozitívnemu testu prísť o bývanie: Pomoc našiel v Nitre
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťosemročný muž sa údajne dostal do ťažkej životnej situácie. Nemal kam a ísť a navyše mal byť v karanténe. S problémami sa zdôveril mestským policajtom v Nitre. O prípade informovala polícia na svojom webe.

Muž mal osloviť príslušníkov pred útvarom mestskej polície na Cintorínskej ulici. „Uviedol, že v ten deň bol v Galante pozitívne testovaný na Covid-19, ihneď na to mu zamestnávateľ zrušil pobyt v ubytovni, kde dlhodobo býva a pracuje,“ priblížila mestská polícia.

„V Nitre však nemá kam ísť, byt na Štúrovej ulici mu už nepatrí, priateľov alebo rodinu, ktorá by mu poskytla náhradné ubytovanie, nemá,“ pokračuje polícia.

Mestskí policajti mužovi pomohli. Spojili sa s vedúcou sociálneho útvaru mestského úradu, ktorá súhlasila s návrhom na umiestnenie Covid pozitívneho muža v karanténnom ubytovacom zariadení v Amfiteátri.

„Muž sa, po inštrukciách mestských policajtov, k zariadeniu presunul peši. Hliadka ho odprevadila a otvorila mu zariadenie, kde môže zostať až pokým vírus neprekoná,“ dodáva nitrianska mestská polícia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM