Rastislav Búgel Krimi Krimi

Muž (62) chcel kúpiť zlaté mince: Od predávajúcej (36) však dostal falzifikáty!

62- ročný muž naletel žene, od ktorej chcel kúpiť zlaté mince. Zistil však, že sa jednalo o podvrh.

Ilustračný obrázok k článku Muž (62) chcel kúpiť zlaté mince: Od predávajúcej (36) však dostal falzifikáty!
Zdroj: TASR

Muž (62) z obce Nitrianske Hrnčiarovce naletel podvodníčke, ktorá cez internet ponúkala na predaj zlaté mince. “Poškodený sa s neznámou ženou stretol v sobotu 20.2.2016, vo Vrábľoch pred obchodným domom. Tu mu odovzdala štyri mince s priemerom asi 40 mm a s hmotnosťou 13,96 gramov za kus, o ktorých tvrdila, že sú zlaté. Poškodený pán jej zaplatil 1 520 eur. Následne muž zašiel do jednej zo záložní v Nitre, kde mu povedali, že predmetné mince sú podvrh a nie sú zlaté,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Okamžite po tomto zistení kontaktoval políciu. “Vrábeľskí policajti začali vo veci konať. Poškodený sa po dohode s policajtmi znovu skontaktoval so ženou pod zámienkou zakúpenia ďalšieho tovaru. Tá s predajom súhlasila a ešte v ten istý deň sa s poškodeným opäť stretla. To už ale na podozrivú ženu čakali policajti, ktorí ju zadržali priamo pri obchodnej transakcii. Druhý krát preto k predaju nedošlo,“ informuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Žena si tak týmto konaním poriadne zavarila. “Poverený policajt začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin podvodu. Z uvedeného skutku je podozrivá 36-ročná žena z Kalnej nad Hronom. K vyšetrovaniu bude potrebné pribrať znalca, ktorý posúdi pravosť mincí. V prípade preukázania viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva roky,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM