Tlačové správy

Motivujte sa na prvý letný slovenský Reebok Spartan Race

Reebok Spartan Race preteky sa začali na Slovensku netradične v januári ich zimnou verziou v Jasnej. Prichádza však hlavná „letná“ časť, počas ktorej si ich nadšenci určite prídu na svoje. Prvé slovenské preteky v hlavnej sezóne štartujú 20. júna v areáli Agrokomplexu Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Motivujte sa na prvý letný slovenský Reebok Spartan Race
Zdroj: Dnes24.sk

Na obľúbených pretekoch sa tento krát v Nitre pobeží jeho „najľahší“ variant, a to minimálne 5 kilometrov s 15 prekážkami. Nebude chýbať plazenie sa pod ostatým drôtom, nosenie bremien, či hod oštepom. Nadšencov tohto extrémneho outdoorového behu čakajú ďalšie preteky už 18.7. na Donovaloch (Super Spartan) s traťou minimálne 13 kilometrov a s viac ako 21 prekážkami. Zaujímavé budú aj dvojdňové preteky v Tatranskej Lomnici (5.-6.9.), kedy prvý deň sa uskutoční Spartan Sprint (minimálne 5 kilometrov a 15 prekážok), a druhý deň bude venovaný najlepším vytrvalcom na Spartan Beast (minimálne 20 kilometrov a 26 prekážok).Viac info na www.spartanrace.sk.

Medzi najtalentovanej­šieho Slováka, ktorý už absolvoval celkovo 23 pretekov patrí Peter Žiška. Nebude chýbať ani v Nitre, a takéto sú jeho očakávania od najbližšej sezóny: „V tejto sezóne ma čakajú Majstrovstvá sveta a Európy, ktorých by som sa chcel zúčastniť a podať tam svoje osobné maximum. Pomedzi ne absolvujem čo najviac prekážkových behov. Najviac sa teším do Tatranskej Lomnice na Beast a do Ameriky na Majstrovstvá sveta. Novinkou v tejto sezóne je náš nový tím Reebok Extreme Obstacle Runners, s ktorým sa zúčastňujeme pretekov, a celkom sa nám darí aj v jednotlivcoch aj medzi tímami. Mám nový oštep, s ktorým trénujem novú techniku hádzania. Absolvoval som na pretekoch aj nové prekážky, s ktorými som sa minulú sezónu ešte nestretol, a veľmi sa mi páčili.“

V minulú sezónu sa na preteky prišli pozrieť aj známe tváre ako Ivana Surovcová, Janka Hospodárová, Patrícia Vittek, Tomáš Tatar, Michal Nemtuda, Martin Šmahel, ale aj Marcel Forgáč, či Matej „Sajfa“ Cifra so snúbenicou Veronikou Ostrihoňovou. Tento rok niektorí z nich prijmú pozvanie znova.

A čo odkazuje na záver Peťo Žiška tým, ktorí sa ešte neodhodlali sa prihlásiť? „Každý by mal vyskúšať tieto preteky, je to úplne niečo iné ako polmaratón, alebo hladký beh. Je to spojenie prírody a prekážok, ktoré sú často krát jej súčasťou. Preveria vás po silovej, vytrvalostnej aj rýchlostnej stránke, prejdete si kŕčmi, bolesťou, zimou, odreninami, s ktorými sa musíte vysporiadať. Sú to extrémne preteky, na ktoré sa treba patrične pripraviť a nepodceňovať ich.“

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Motivujte sa na prvý letný slovenský Reebok Spartan Race
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM