Webnoviny - Futbal

Moravčík by chcel byť Larssonovým asistentom v Celticu

Slovenská futbalová legenda Ľubomír Moravčík by sa veľmi rada stala asistentom Henrika Larssona na lavičke škótskeho veľkoklubu Celtic Glasgow.

Bývalý vynikajúci švédsky reprezentant Larsson v stredu vyhlásil, že by niekedy v budúcnosti chcel trénovať „zeleno-bielych“. O deň neskôr na túto správu zareagoval jeho bývalý klubový spoluhráč v Celticu Moravčík, ktorý si vie sám seba predstaviť ako Larssonovho asistenta.

„Henrik by sa do Celtic Parku určite hodil, o tom niet pochýb. A pre mňa by bolo cťou robiť mu asistenta. Som si istý, že by sme boli úspešní,“ cituje slová 44-ročného nitrianskeho rodáka internetový portál www.sport.stv.tv.

Moravčík odohral za Celtic štyri sezóny, počas ktorých strelil 29 gólov. V tom čase bol v kádri „katolíkov“ aj „Henke“ Larsson. „Už počas svojej hráčskej kariéry mal skvelé taktické myslenie. Presne vedel, čo treba v daný moment urobiť. Henrik je pozorný poslucháč. Všetko si vždy dobre premyslí a až potom prehovorí. Myslím si, že má všetky potrebné kvality na to, aby bol z neho úspešný tréner,“ uviedol Ľ. Moravčík, ktorý v jesennej časti Corgoň ligy 2008/09 viedol FC ViOn Zlaté Moravce.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM