Rastislav Búgel Samospráva

Moderné riešenie: Problémy v meste môžeme nahlásiť už aj cez mobil!

Idete po ulici a vidíte problém? Vyberte svoj mobilný telefón, vytvorte fotografiu a v niekoľkých krokoch dajte o probléme vedieť radnici. Už aj v Nitre môžeme nahlasovať problémy moderne.

Ilustračný obrázok k článku Moderné riešenie: Problémy v meste môžeme nahlásiť už aj cez mobil!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Od prvého februára majú obyvatelia nášho mesta možnosť jednoducho a pohodlne informovať radnicu o problémoch, ktoré spozorovali v uliciach Nitry. Umožňuje im to mobilná aplikácia City Monitor. Nitra sa tak zaradila do zoznamu 25 slovenských miest, v ktorých môžu jednoduchou a modernou formou občania komunikovať so svojou samosprávou.

Poskytne informácie

„Bezplatná aplikácia City Monitor prináša pre obyvateľov mesta Nitry možnosť hlásiť neželané stavy a situácie v meste rýchlo a jednoducho zo svojho mobilného telefónu (príp. tabletu),“ informuje mesto Nitra. Aplikácia je prospešná pre obe strany. „Služba prináša výhody nielen obyvateľom, ktorí môžu priamo vo svojom mobile sledovať priebeh riešenia ich hlásení, ale i predstaviteľom samosprávy. Poverený pracovník môže v mene mesta posielať push-notifikácie s aktuálnymi informáciami o všetkých spoločenských, kultúrnych, či športových podujatiach a udalostiach v Nitre, dočasných zmenách v otváracích hodinách úradov a ďalších novinkách o dianí v meste,“ informuje radnica na svojom webe.

Podnety sa budú riešiť

Aplikácia Vaše hlásenie zaeviduje spolu s fotografiou problému a informáciou o presnej adrese miesta, kde bolo vytvorené. „Následne bude podnet povereným zástupcom samosprávy Nitry spracovaný a pridelený kompetentnej osobe, ktorá sa postará o jeho vybavenie,“ informuje mesto Nitra. Celý proces riešenia svojho podnetu môžete sledovať v ľubovoľnom mobilnom zariadení, kde máte nainštalovaný City Monitor. „Záverom dúfame, že si vďaka tomuto riešeniu spoločne vybudujeme krajšiu Nitru, mesto, v ktorom žijú spokojní občania v peknom a príjemnom prostredí,“ dodala radnica.

Nepodporuje váš smartfón aplikáciu City Monitor? Nevadí! K dispozícii je aj webová verzia aplikácie, ktorú pohodlne spustíte prostredníctvom vášho počítača.

Aplikácia je dostupná pre iOS a Android...

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM