Rastislav Búgel Kultúra

Mladí filmári predvedú svoju tvorbu: Prichádza nesúťažná prehliadka krátkych filmov

V Nitre sa už o pár dní predstaví niekoľko mladých a nadaných filmárov. Dôvodom je štvrtý ročník nesúťažnej prehliadky krátkych filmov.

Filmonáda prezentuje mladých neprofesionálnych tvorcov od 15 do 26 rokov a ich filmovú tvorbu v 4 kategóriách: ANIMÁCIA, HRANÝ FILM, DOKUMENT a VIDEOART. Po úspešných troch ročníkoch sa bude premietať prvýkrát až tri dni, a to v posledný aprílový víkend 26. až 28.4.2013 v Nitre vo Fotogalérii Trafačka.Tento rok uvedieme filmy viac než 30tich autorov zo škôl z celého Slovenska. „Program je rozdelený podľa hlavných kategórii jednotlivých filmových blokov, doplnený sprievodnými programom špecifickým pre každý deň,“ prezrádza PR manažérka Kararína Fúrová.

Zaujímaví hostia

Hlavnými hrdinami piatkového večera sa okrem filmových tvorcov, ktorých diela budú premietnuté v kategórii ANIMÁCIA, stane ajšpeciálny hosť, medzinárodne uznávané slovenské animátorské duo Ové Pictures, ktoré nám predstaví svoju tvorbu a odpovie na otázky v diskusii. V sobotný večer sa budú premietať filmy v kategórii HRANÝ FILM. Po projekcii sa bude súťažiť s filmovým kvízom o zaujímavé ceny. „V neskorších hodinách atmosféru rozprúdi hudba z kultových filmov a v réžii nápojov zo špeciálneho nápojového menu sa bude tancovať na Afterparty ako v pravej Horúčke sobotňajšej noci. Celý večer bude návštevníkom k dispozícii i filmová fotostena,“ dodáva Fúrová.

Cena pre diváka

Prehliadku sa ukončí v nedeľu premietnutím filmových blokov DOKUMENT a VIDEOART, následne prebehne vyhlásenie výsledkov diváckeho hlasovania o najlepší videopočin v jednotlivých kategóriách, ktoré bude prebiehať počas celej Filmonády, vylosujú aj jedného z divákov, ktorý získa peknú cenu a na záver príde krájanie donut torty. „Srdečne pozývame všetkých fanúšikov filmovej tvorby a širokú verejnosť, začíname každý deň o 18.00 hodine s plnými vedrami popcornu, vstup je voľný,“ pozýva na záver Fúrová.

Foto: ilustračné

Filmonáda
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM