Rastislav Búgel Kultúra

Mladá nitrianska DJ-ka Donna Bucks (21): Chlapi ma na party balia, mojím snom je Ibiza

Nitra je plná talentovaných ľudí. Z mesta pod Zoborom vyšlo už množstvo hviezd a hviezdičiek. Medzi ne by sa chcela zaradiť aj mladá talentovaná DJ-ka Donna Bucks, vlastným menom Dominika Jagelková.

Ilustračný obrázok k článku Mladá nitrianska DJ-ka Donna Bucks (21): Chlapi ma na party balia, mojím snom je Ibiza
Zdroj: Dnes24.sk

Tak sa nám na začiatok predstav. Kto si a ako si sa k DJ-ingu dostala?

  • Volám sa Dominika Jagelková a tento rok budem mať 22 rokov. K party životu som sa dostala vo svojich 15-tich rokoch, na party Paul Van Dyk-a kde ma zobrali potajomky kamaráti, lebo všade bol vstup 18+. Party sa mi začali páčiť, začala som spoznávať veľa DJ-ov, go-go tanečníčky a ľudí, ktorí stále navštevovali party. Ako malá som sa venovala hip-hopu, tak mi napadlo, že skúsim go-go tancovanie. Mala som asi 4 akcie ale nenaplňovalo ma to. Raz sme pred akciou skončili u kamaráta, ktorý mal doma mix aj playere (teda aparatúru na DJ-ing). Ukazoval mi a venoval sa mi učením asi 3/4 hodinky. Nevenovala som tomu moc veľkú pozornosť, mala som 17 rokov a vtedy ešte človek ani nevie čo chce byť.

Ako to teda išlo ďalej? Kedy si sa prvýkrát postavila za mix pred ľuďmi?

  • Po skončení školy som začala pracovať v jednom disco clube kde som mala každý víkend k dispozícii DJ-ské veci. Veľa krát som využila chvíľky keď mi DJ dovolil a pomaličky sa učila. Jedného dňa mi napadlo zabezpečiť si niečo vlastné a už sa skúsiť rozbehnúť vo svete DJ-ingu. Bolo to minulý rok 2014 v apríli keď som si objednala konzolu na hranie. Bola som akurát v Anglicku a dohodla si prvé hranie na nitrianskej party OXYGEN. Vlastne som prišla z Anglicka kvôli DJ-ingu a mojej prvej party. Mala som asi 2 mesiace pauzu lebo som sa ešte bála nových ľudí. Následne na to som oslovila Miša Bolchu či si nemôžem zahrať vo WASABI kde sa organizujú party v štýle, ktorý hrávam. Dal mi možnosť a hrávam vo Wasabi doteraz.

Akému štýlu sa vlastne venuješ?

  • Je to deep house a tech house. Veľmi milujem Ibizu, vďaka tomu akým party životom tam žijú cez leto a je mojim snom si tam zahrať, preto aj na Slovensku preferujem tento štýl.

Ľudia ťa začínajú stále viac spoznávať pod tvojou prezývkou. Ako vznikla?

  • Začala som vystupovať pod menom DONNA BUCKS. Veľa ľudí sa ma pýta čo to znamená.. tak to rovno poviem aj Vám. Donna je vlastne Dominika, volali ma tak keď som bola malá a Bucks vzniklo vďaka káve Starbucks…(smiech).

A čo vlastná produkcia? Plánuješ niečo?

  • Djingu sa venujem trištvrte roka, som ešte taký nováčik na scéne, ale myslím že na začiatok celkom dobré. Hrala som už aj v Bratislave v pár cluboch, Nitra je samozrejmosť a vrelo dúfam, že prejdem aj ďalej po Slovensku nakoľko už ide leto a bude to moja prvá premiéra na miestach vonku. Vrelo dúfam, že začnem aj s produkciou pretože mám v pláne sa DJ-ingom živiť . Ale chce to čas.

Čo ťa na DJ-ingu najviac láka? Ako na tvoju prácu reaguje okolie?

  • Najviac na DJ-ingu ma lákajú skúsenosti. Nikto múdry z neba nespadol a vždy sa niečomu priučím a to ma baví. Moje okolie a ich reakcia? Ako kto…Niekto ma podporí, niekto závidí… Ale tak stýkam sa väčšinou s ľuďmi, ktorí ma podporujú…

A čo reakcie chlapov? Cítiš sa viac žiadaná?

  • Moc sa o tom nebavím s novými ľuďmi, ale ak už k tomu príde, chcú byť moji kamoši a vidím väčší záujem. Skôr mi veľa píšu na facebooku a sem tam ma balia na party, ale som šťastne zadaná a vždy to poviem skôr ako by sme mali prísť k nejakému nedorozumeniu

Čo by si považovala za najväčší úspech v oblasti DJingu, o ktorom snívaš?

  • Určite je to Ibiza. To by sa mi splnil sen.

Čo plánuješ v najbližšej dobe? Aká je teba po práci najlepšia forma oddychu?

  • V najbližšej dobre určite plánujem lepšiu spoluprácu na dobrých party s DJ-om Miss Rodezom. Forma oddychu jednoznačne spánok, nakoľko sa vždy celú noc aj po hraní ešte zabávame.

Čo by si poradila ľuďom, ktorí uvažujú nad hraním?

  • Nech sa snažia a nech sa neboja. Ja veľmi podporujem začínajúcich Dj-ov pretože viem, aké to je ťažké. Predsa len sama začínam a nie všetko sa podarí. Príde aj veľa sklamania, ak napríklad klub nedá možnosť novému človeku, ale netreba sa vzdávať, treba si ísť za svojím snom.
Mladá nitrianska DJ-ka Donna Bucks (21): Chlapi ma na party balia, mojim snom je
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM