Rôzne

Milujete kultúru? Staňte sa členmi programovej rady Asociácie Divadelná Nitra!

Projekt Diváckej programovej rady funguje už od roku 2019. Aktuálne sa môžu zapojiť ďalší aktívni členovia.

Ilustračný obrázok k článku Milujete kultúru? Staňte sa členmi programovej rady Asociácie Divadelná Nitra!
4
Galéria
Zdroj: Asociácia Divadelná Nitra

Asociácia Divadelná Nitra ponúka aktívnym ľuďom možnosť podieľať sa na práci Diváckej programovej rady. Jej členova sa budú počas roka 2023 podieľať na tvorbe programu kultúrneho bodu.K7 i festivalu Divadelná Nitra.

Projekt Diváckej programovej rady realizuje asociácia od roku 2019.

„Odvtedy sme vďaka nemu získali množstvo inšpirácie a zaujímavých pohľadov verejnosti na umelecké smerovanie a fungovanie nášho festivalu. Sme si istí, že podobné skúsenosti budú cenné aj pri projekte kultúrneho centra bod.K7, ktoré prechádza dôležitým formovaním svojej dramaturgie. Prostredníctvom účasti v Diváckej programovej rade sa k nemu vyjadria tí, pre ktorých bod.K7 tvoríme, teda naši diváci,“ uviedla zástupkyňa riaditeľky Asociácie Divadelná Nitra Anna Šimončičová.

Prečítajte si tiež

Pre koho je určený?

Ako doplnila, projekt je určený ľuďom vo veku nad 15 rokov, ktorí sa chcú podieľať na programe kultúrneho priestoru bod.K7 a majú nápady na akcie, ktoré by sa v ňom mohli realizovať.

„Zároveň sa dozvedia viac o fungovaní kultúrneho centra i Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra. Účasť v Diváckej programovej rade je vhodná pre študentov umeleckého alebo umenovedného odboru, ale aj pre ľudí, ktorých jednoducho baví baviť sa o umení,“ povedala Šimončičová.

Na dramaturgickom výbere sa bude Divácka programová rada podieľať spolu s organizátormi z Asociácie Divadelná Nitra pod vedením divadelného kritika Mira Zwiefelhofera. Zasadať bude pravidelne od 28. februára do júla 2023. „V septembri sa členovia Diváckej programovej rady zúčastnia Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, na ktorom budú mať príležitosť konfrontovať svoje umelecké názory s profesionálmi. Pokračovanie stretnutí je plánované opäť na jeseň 2023,“ vysvetlila Šimončičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Asociácia Divadelná Nitra hľadá nových členov a členky
4
Galéria
Zdroj: Asociácia Divadelná Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM