Rastislav Búgel Kultúra

Milovníci vína si užijú Podzoborské vinobranie

Milovníci dobrého vína, burčiaku a slovenského folklóru sa môžu tešiť na nedeľu 9. septembra, keď sa v Mestskom parku na Sihoti uskutoční Podzoborské vinobranie.

Záštitu nad podujatím prevzali predseda NSK Milan Belica a primátor mesta Nitry Jozef Dvonč. Podujatie sa začne o 14.00 h sprievodom a požehnaním plodov jesene a bude pokračovať vystúpením speváckych skupín a súborov Matičiari z Čakajoviec, Krivín z Rybníka n Hr., Žienky z Tlmáč, Seniori z Nitry, Hron z Hronských Kľačian a Čakanka z Čaty. Od 17.00 h zahrá na počúvanie a do tanca DH Lapášanka. Súčasťou vinobrania je výstava Z truhlice starých materí. Organizátormi podujatia sú Nitrianska kráľovská vínna cesta, Homo nitriensis, Mesto Nitra a KOS v Nitre.

Ako bolo na Klokočinskom jarmoku? [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.141902_FO­TOMOMENTKY:-Takto-sme-si-uzili-Klokocinsky-jarmok]Veľkú fotoreportáž nájdete TU![/link] Vieme všetky pikošky o kinematografe. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.141483_Ba­zant-Kinematograf-v-Nitre:-Pikosky,–o-ktorych-netusite]Vy sa ich dozviete TU![/link]

podzoborske_vinobranie
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM