Rastislav Búgel Kultúra

Milovníci umenia, tešte sa! Stretnutia nitrianskeho Art klubu aj v budúcom roku

Milovníci umenia sa budú môcť aj v roku 2017 zúčastňovať na pravidelných stretnutiach Art klubu, ktoré organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci umenia, tešte sa! Stretnutia nitrianskeho Art klubu aj v budúcom roku
Zdroj: TASR

Kým tento rok sa členovia klubu zamerali predovšetkým na pamiatky UNESCO na Slovensku a v okolitých krajinách, v budúcom roku sa budú venovať hlavne interpretácii umenia v galériách v jednotlivých krajoch Slovenska.

„Upriamime pozornosť na artefakty z formálnej, obsahovej a estetickej stránky. Súčasťou stretnutí však budú aj poznatky z teórie výtvarnej tvorby. Budeme hovoriť o Goetheho kruhu, farbe, svetle, výtvarných výrazových prostriedkoch i o kvantitatívnych a kvalitatívnych vzťahoch v umení,“ uviedla Zdenka Smrečková z KOS.

Ako pripomenula, prvé stretnutie Art klubu sa bude konať 12. januára a bude venované piatemu výročiu fungovania klubu i konzultáciám k výtvarnej súťaži Region Art. Náplňou ďalších stretnutí bude interpretácia umeleckých diel v galériách Nitrianskeho kraja. V priebehu roka sa budú členovia Art klubu postupne zoznamovať s umením v zbierkach galérií všetkých krajov. „Pri ich interpretácii sa budú zaoberať ich symbolikou, kompozíciou, realistickými a abstraktnými prvkami, ale aj použitými technikami, výrazovými prostriedkami, tvarmi, znakmi, svetlom a používanými formami a postupmi,“ doplnila Smrečková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM