Rastislav Búgel Rôzne

Milovníci športu by mali zbystriť pozornosť: TADIAĽTO vedú nové Nitrianske bežecké trate!

Nitrianska radnica v minulom roku okrem dobudovávania cyklotrás myslela aj na ostatných amatérskych športovcov. V Nitre pribudli bežecké trate.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci športu by mali zbystriť pozornosť: TADIAĽTO vedú nové Nitrianske bežecké trate!
Foto: Rastislav Búgel

Beh sa v posledných rokoch teší mimoriadnej obľube. Jeho ľahká dostupnosť, malá finančná náročnosť a vysoká efektivita lákajú množstvo ľudí po celom svete. Tomuto trendu sa nevyhla ani Nitra.

Pod Zoborom preto pribudli nové bežecké trate, ktoré môžu spríjemniť športové výkony. „V rámci tratí boli na výber viaceré alternatívy, napokon boli vybrané tri, ktoré dostali názov Nitrianske bežecké trate,“ informuje radnica. Bežecké trate sú označené žltou farbou a ponúkajú možnosti pre rôzne výkonnostné skupiny bežcov.

Dve dlhšie trate začínajú na rovnakom mieste v mestskom parku na Sihoti neďaleko futbalového štadióna. Nájdeme tu aj informačnú tabuľu s vyznačenými traťami. Na rovnakom mieste je aj cieľ oboch vyznačených okruhov. „Kratší variant sa tiahne v dĺžke piatich kilometrov pozdĺž rieky – smerom na juh a využíva 4 mosty (Mostná ulica, Chrenovský most, Univerzitný most a lávka pri štadióne FC Nitra),“ informuje mesto Nitra.

Dlhšia trasa vedie presne opačným smerom. Kopíruje rieku Nitra k mostu na Bratislavskej ulici, popri Hideparku a späť k mostu na Vodnej ulici, kadiaľ sa vracia späť do parku pri futbalový štadión. K dispozícii je aj tretia trať. Tá meria 1,4 kilometra a jej štart a cieľ je pri letnom kúpalisku.

Nitrianske bežecké trate
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM