Rastislav Búgel Kultúra

Milovníci divadla budú oslavovať: DAB predstaví osem premiér

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre už začalo s prípravou novej divadelnej sezóny 2015/2016. Jeho vedenie naplánovalo pomerne náročnú sezónu, počas ktorej predpokladá uvedenie až ôsmich premiér, z nich šesť je súčasťou hlavného programu a dve ponúkne v rámci off programu.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci divadla budú oslavovať: DAB predstaví osem premiér
Foto: Rastislav Búgel

Prvá premiéra je naplánovaná na 6. novembra. Pôjde o hru Michaela Cooneyho s názvom Z rúčky do rúčky. Ako informovalo vedenie DAB, ide o brilantne napísanú komédiu v duchu modernej anglickej situačnej frašky, ktorá prekypuje množstvom gagov a bláznivých situácií. Súčasná španielska komédia s prvkami psychothrilleru s názvom Štyria v ringu (Grönholmova metóda) od autora Jordiho Galcerána bude mať premiéru 27. novembra.

Šibalstvá budú prvé

Prvou inscenáciou uvedenou v roku 2016 bude v nitrianskom divadle Moliérova hra Scapiniho šibalstvá s premiérou 5. februára. Už 19. februára sa uskutoční ďalšia premiéru. Pôjde o fínsku hru Panikári, ktorej autorom je Mika Myllyaho. Dramatizáciu apokalyptického románu Pyramída ruského prozaika a dramatika Leonida Leonova uvedie divadlo v premiére 15. apríla. Humorný a dojímavý príbeh 15-ročného chlapca vyrozpráva inscenácia s názvom Podivný prípad so psom od autorov Marka Haddona a Simona Stephensa. DAB chystá jej premiéru na 10. júna.

Svet dámskej šatne

Divadlo okrem toho ponúkne v rámci svojho off programu aj hru Arnolda Weskera s názvom Búrlivá jar. Vtipný príbeh obyčajných i neobyčajných ľudských životov, zasadený do sveta divadelných líčidiel a šatní, uvedie nitrianske divadlo 23. októbra 2015. Termín premiéry zatiaľ nemá určený hra Arnošta Goldflama s názvom Dámska šatňa. Český dramatik v nej divákov privedie do divadelného prostredia, aby im odhalil svet dámskej šatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM