Valovičová Zuzana Rôzne

Mikado - spojenie práce a oddychu

Investícia, ktorá je prísľubom nových pracovných miest a regenerácie duše i tela.

Business House Mikado vyrastie už čoskoro na Hollého ulici v Nitre. V budove, ktorá sa nachádza v širšom centre Nitry, sídlila desiatky rokov firma Vzor, bývalé výrobné družstvo obuvníkov a krajčírov. Spoločnosť neskôr zmenila majiteľa a premenovala sa na Blue – Stone Fashion, spol.s r.o.. Podnik sa pred vyše dvoma rokmi presťahoval do nových priestorov v mestskej časti Krškany, ale už pod názvom Topas, spol. s r. o.. Podľa našich informácií firma zrušila svoju prevádzku v Nitre v júli tohto roka.

Práve v zrekonštruovanej budove bývalého výrobného družstva Vzor vyrastie nové polyfunkčné centrum a hotel zároveň – Mikado. Objekt, umiestnený pozdĺž Hollého ulice, bude riešený ako prístavba a nadstavba s dvoma podlažiami. Podľa Územného plánu mesta je cieľom vytvoriť v danej lokalite polyfunkčnú zónu formou areálovej zástavby. Investíciu v hodnote 8 miliónov eur podporil Európsky fond regionálneho rozvoja. Business House Mikado bude okrem iného ubytovávať biznis klientelu a zahraničných návštevníkov Nitry. Vybudovanie 4-hviezdičkového hotelového komplexu a polyfunkčného centra – vízia realizátorov projektu.

Zámerom investora, spoločnosti LL real invest s.r.o., je vybudovanie kvalitne nadštandardných prenajímateľných a ubytovacích priestorov. V objekte by sa mali nachádzať aj kancelárie, kongresové centrum, kaviareň, reštaurácia a športové aktivity – squash, bazén, fitness a ako prvý v Nitre aj golfový simulátor. Business House Mikado sa teda bude skladať z troch častí – kongresové centrum, kancelárie a prostredie pre relax a ubytovanie. V uzavretom a monitorovanom areáli bude parkovisko pre 51 áut. Dátová sieť – optika, štruktúrovaná kabeláž, bezpečnostný kamerový systém, možnosť prirodzeného vetrania či recepcia s 24 hod. bezpečnostnou službou napovedajú o nadštandardnom vybavení objektu.

Dobudovanie komplexu Mikado je naplánované na december roka 2010. Nové centrum unikátne prepojí prostredie pre prácu, relax a zvýši konkurencieschop­nosť a atraktivitu mesta Nitry.

Foto: Ivo Fandel + web

Mikado
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM