Správy

Migrantov chcú presunúť mimo mesto: V priemyselnom parku im postavili dočasné prístrešky

Pri nitrianskom priemyselnom parku vzniklo vysunuté pracovisko cudzineckej polície. Vybudovali tam aj núdzové prístrešie pre sto ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Migrantov chcú presunúť mimo mesto: V priemyselnom parku im postavili dočasné prístrešky
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Nitre začalo od piatku fungovať nové vysunuté pracovisko cudzineckej polície. Dôvodom jeho spustenia do prevádzky je úsilie o premiestnenie miesta vybavovania tranzitujúcich osôb z cudzineckej polície Nitra, ktorá sa nachádza v centre mesta, na perifériu, informovala kancelária ministra vnútra.

Na novom pracovisku pri priemyselnom parku je vybudované aj dočasné núdzové prístrešie s kapacitou do 100 osôb.

Prijateľné podmienky

Od vysunutého pracoviska cudzineckej polície očakáva zriaďovateľ vytvorenie prijateľných podmienok pre migrantov predvedených na vybavenie cudzineckou políciou.

Vzhľadom na to, že tranzitujúce osoby spadajú pred vybavením cudzineckou políciou do osobitého režimu podľa zákona o pobyte cudzincov, budú všetky potreby zabezpečované podľa zákona, potvrdila kancelária ministra vnútra.

Vzdialené od obydlí

Aktuálne miesto bolo vytypované z dôvodu logistickej dostupnosti a vzdialenosti od obývaných častí mesta. Všetky kroky boli zároveň konzultované so zástupcami spoločností, ktorí s umiestnením dočasného prístrešia z dôvodu zvýšeného tlaku tranzitnej migrácie súhlasili.

V rámci Nitrianskeho kraja sú vybudované aj kapacitne menšie stany v bezprostrednej blízkosti hraničných priechodov Šahy, Komárno a Štúrovo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Vysunuté pracovisko cudzineckej polície v priemyselnom parku
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: SMER-SD
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM