Valovičová Zuzana Rôzne

Miesto pre sebarealizáciu nájdete na Klokočine

Obyvatelia mesta pod Zoborom, hľadáte prostredie na oddych, zábavu či vzdelávanie? Navštívte Komunitné centrum na Nedbalovej ulici.

Organizácia „Občania v akcii“ založila v spolupráci s ďalšími združeniami a mestom Nitra Komunitné centrum 13. septembra 2007. Poskytuje služby v oblasti občianskeho, sociálneho, právneho poradenstva, takisto vzdelávaciu a tréningovú činnosť. Široké spektrum aktivít Komunitného centra na Nedbalovej ulici č. 17 je určené pre rôzne vekové kategórie obyvateľov sídliska. Okrem hlavných činností realizuje zariadenie aj príležitostné ak­cie.

V priestoroch budovy na Klokočine sa nachádza tréningová miestnosť, ktorá umožňuje realizáciu tréningov, seminárov, kurzov. Výučba angličtiny pre matky na materskej dovolenke sa koná každý utorok, v stredu kurz angličtiny pre zrakovo postihnutých. Miestnosť využívajú na svoje stretnutia aj abstinujúci alkoholici. Priestor pre občianske poradenstvo bol vytvorený pre obyvateľov Klokočiny, aby podporoval, informoval a vzdelával. Môžu získať informácie týkajúce sa sociálnych dávok, sociálnej pomoci, poistenia, bývania, majetko-právnych vzťahov, ľudských práv… Poskytovanie poradenstva sa uskutočňuje dvakrát týždenne v Komunitnom centre na Nedbalovej ulici.

V priestoroch zariadenia sa nachádza aj hudobná skúšobňa. V súčasnosti ju využívajú tri amatérske hudobné skupiny – 6 nezmysel, Taxi, Hrnčiar. Pre matky s deťmi na materskej dovolenke je pripravené materské centrum. Spája ženy, matky, podporuje spoznávanie a sebarealizáciu. Na činnosť materského združenia dohliada Materské centrum Klokanček. Počítačová miestnosť umožňuje ľuďom prístup k internetovej sieti, sprostredkováva a umožňuje nepretržitý prístup k IT technológiám. K dispozícii je i spoločenská miestnosť, kde sa počas celého týždňa konajú aktivity ako kalanetika, joga, Tai – Čchi, kondičné cvičenia… Klubovňa je určená nielen pre mladých ľudí, ale i dôchodcov. Pravidelne je využívaná neformálnou skupinou L.A.R.P., ktorá sa prezentuje istou formu alternatívneho divadla. Priestory klubovne však môže využiť ktokoľvek na čítanie kníh, premietanie filmov, organizovanie besied, hier…

Organizácia „Občania v akcii“ sa momentálne stará o plynulý chod Komunitného centra. Takisto dohliada na prevádzku komunitnej webovej stránky www.klokocina.sk. Za prvých deväť mesiacov minulého roka využilo priestory Komunitného centra na Nedbalovej celkom 3.336 obyvateľov mesta Nitra.

foto: www.klokocina.sk

Komunitné centrum
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM