Rastislav Búgel Samospráva

Mestská reštaurácia v Olympii: Primátor verí, že bude časom zisková

Mestská reštaurácia vznikne v niekdajšej reštaurácii hotela Olympia. Veria, že časom bude zisková.

Ilustračný obrázok k článku Mestská reštaurácia v Olympii: Primátor verí, že bude časom zisková
Foto: Rastislav Búgel

Stravovanie seniorov, rozvoz jedál na mestský úrad aj do domácností i komerčnú prevádzku bude zabezpečovať mestská reštaurácia, ktorú bude radnica prevádzkovať prostredníctvom Správy zariadení sociálnych služieb (SZSS). Prevádzka bude fungovať na mieste reštaurácie v bývalom hoteli Olympia, ktorý v týchto dňoch magistrát prestavuje na štartovacie byty pre mladých. Mestskí poslanci už odsúhlasili sumu 78 500 eur na platy a odvody zamestnancov reštaurácie a viac ako 3000 eur na jej modernizáciu.

Verí, že si na seba zarobí

Nitriansky primátor Jozef Dvonč je presvedčený, že prevádzkovanie reštaurácie sa mestu vyplatí a stravovacie zariadenie si časom na seba dokáže zarobiť. „Otvárame stravovanie dôchodcov, stravovanie úradu a stravovanie pre verejnosť a tiež rozvoz stravy. To znamená, že pre nás je nevyhnutné uchovať určitý počet pracovníkov z pôvodného stavu Olympie, ktorých bolo 13 a dnes ich je deväť. Pracujeme na tom, aby sme túto čiastku, ktorú dnes musíme dať ľuďom na výplaty, mohli v budúcnosti vyplácať z príjmov tejto reštaurácie,“ skonštatoval. Podľa primátora mesto spravilo veľa pre modernizáciu kuchyne. Preto verí, že bude vyhľadávaná aj verejnosťou a jej prevádzka bude zisková. „Som presvedčený o tom, že to bude fungovať,“ povedal.

Prerábajú ich na byty

Radnica chce priestory niekdajšieho hotela Olympia po prestavbe čo najviac využiť a poskytovať v nich rôzne služby. Z hotelových izieb vznikne 56 štartovacích bytov, ktoré by mali byť hotové v priebehu septembra. „Prihlásilo sa nám 101 záujemcov, ktorí tu chcú bývať. Do vynovených priestorov v spoločenskej časti bývalého hotela sa k 1. septembru presťahuje Slovenská jednota dôchodcov. Sú vymaľované, s novými podlahami a vybavením, ktoré v nich bolo,“ vysvetlil Dvonč.

Hotel Olympia
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM