Rastislav Búgel Krimi

Mestská polícia s modernou výbavou: Pribudnú nepriestrelné vesty a nový defibrilátor

Nitrianski mestskí policajti môžu už čoskoro hliadkovať v uliciach s modernejším vybavením. Radnica ho chce nakúpiť za peniaze z projektu Bezpečný maják v meste.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia s modernou výbavou: Pribudnú nepriestrelné vesty a nový defibrilátor
Zdroj: Dnes24.sk

Za takmer 10 000 eur získa mestská polícia (MsP) nepriestrelné a taktické vesty, fotopascu a vybavenie na účinné poskytovanie prvej pomoci. Dotáciu získa MsP z rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra SR, časť zdrojov poskytne ako spolufinancovanie aj mesto.

Zefektívnia svoje služby

Podľa slov náčelníka MsP v Nitre Erika Duchoňa budú mestskí policajti po kúpení novej výstroje schopní zasahovať v uliciach Nitry oveľa účinnejšie. Ako pripomenul, v priebehu roka príde na núdzovú linku 159 niekoľko tisíc volaní a ďalšie stovky podnetov prichádza na iné telefónne čísla, prípadne mailom. „To dokazuje, že občania Nitry si v posledných rokoch zvykli obracať sa na mestskú políciu so svojimi problémami. Aj preto sú príslušníci MsP často pri rôznych prípadoch a udalostiach na mieste ako prví. Po príchode musia okamžite zasahovať alebo riešiť nahlásené a zistené udalosti sami a s technickým vybavením, ktoré majú k dispozícii. Ak bude kvalitné a moderné, poskytované služby občanom sa výrazne skvalitnia a zefektívnia, predovšetkým v krízových alebo život ohrozujúcich situáciách,“ skonštatoval Duchoň.

Nové vybavenie

Po realizácii projektu Bezpečný maják v meste získa MsP v Nitre do svojej výbavy dve nepriestrelné vesty zabezpečujúce ochranu hrudníka a desať taktických viest určených na denné služobné použitie s osadenými puzdrami na zbraň, zásobník, baterku a na ďalšie vybavenie. Nová fotopasca schopná snímať a odosielať obrázky vo vysokom rozlíšení bude slúžiť hlavne na identifikáciu ľudí a áut pri znečisťovaní životného prostredia a pri zakladaní čiernych skládok. Na poskytovanie prvej pomoci bude mestským policajtom slúžiť takzvaný Ambuvak určený na podporu dýchania pri zástave pľúc, Top lekárnička a automatický externý defibrilátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM