Lucia Lauková Samospráva

Mestská pokladnica plnšia o necelé 2 milióny eur: Radnica sumu rozdelí

Pokladnica mesta Nitra je plnšia o takmer 2 milióny eur. Radnica už vie ako túto sumu využije.

Ilustračný obrázok k článku Mestská pokladnica plnšia o necelé 2 milióny eur: Radnica sumu rozdelí
Foto: Rastislav Búgel

Do mestskej pokladne v Nitre prišlo v poslednom období viac financií ako radnica vo svojom rozpočte plánovala. Magistrát tak môže svoje príjmy navýšiť o takmer dva milióny eur. Mesto ich plánuje využiť na investície, na dofinancovanie školstva i mestskej dopravy.

Takmer 2 milióny

Ako uviedol prednosta mestského úradu Igor Kršiak, do mestského rozpočtu prišlo 435 000 eur z projektu obnovy verejného osvetlenia, viac ako 78 000 eur tvoria peniaze z nevyčerpaných dotácií, takmer 430 000 eur získalo mesto z predaja bytov, budov a z výnosov z dividend. O milión eur viac prišlo do rozpočtu aj z príjmov z daní fyzických osôb. Celkovo tak môže mesto pre svoje potreby využiť 1 940 727 eur.

Sumu radnica rozdelí

Na dofinancovanie mestských, ale i cirkevných a súkromných škôl dá magistrát vyše 340 000 eur. V tejto sume sú zahrnuté aj peniaze na plánované šesťpercentné zvýšenie platov učiteľov. Radnica vyčlenila 20 000 eur aj na dotáciu v súvislosti s obnovou fasády Kaplnky svätého Michala. Ďalších viac ako 240 000 pôjde na rôzne investičné akcie zamerané predovšetkým na opravy komunikácií. Najväčšia suma pôjde na dofinancovanie výkonov vo verejnom záujme v mestskej hromadnej doprave, v rámci ktorého pošle magistrát na účet dopravcu Arriva Nitra, a.s., sumu 1 336 225 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM