Rastislav Búgel Kultúra

Mestská hala ožije Čarom Vianoc: Pripomeňte si tradície Štedrého večera

Galaprogramom Čaro Vianoc si Nitrania pripomenú tradície Štedrého večera, ktorých súčasťou boli pri štedrovečernom stole koledy a slovenské ľudové piesne. Galakoncert sa uskutoční v Mestskej hale v pondelok 15. decembra, vstup je voľný.

Ilustračný obrázok k článku Mestská hala ožije Čarom Vianoc: Pripomeňte si tradície Štedrého večera
Zdroj: Dnes24.sk

„Mrzí ma, že zabúdame na duchovný charakter vianočných sviatkov. Počas adventu a Vianoc by sme sa mali v prvom rade zamyslieť, ako chceme žiť, ako chceme jeden druhému pomáhať a nezabudnúť poďakovať svojim blízkym. A takisto vzájomne poďakovať priateľom za priateľstvo, pretože priateľstvo je vzácny dar, za ktorý je potrebné poďakovať,“ skonštatoval autor programu a režisér galakoncertu Ladislav Švihel. Organizátormi koncertu sú mesto Nitra a Nadácia Konštantína Filozofa v Nitre.

Dvojhodinový program sa začne o 18. hodine a bude pozostávať z troch blokov, ktoré postupne ponúknu ľudové piesne, operetné a operné melódie a tradičné vianočné piesne. Účinkovať bude Orchester Ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu v Bratislave pod vedením Miroslava Dudíka a speváci Jolana Fogašová, Jana Bernáthová, Martin Babjak, Ján Babjak a Otokar Klein. Okrem sólistov sa predstavia nitrianske spevácke zbory Nitria, katedrálny spevácky zbor Emerám, Gloria, Lipka, Dúha pri ZUŠ J. Rosinského, Nitriansky evanjelický spevokol a Ženský spevácky zbor Cantica. Galakoncert vyvrcholí spoločne zaspievanou skladbou Tichá noc.

Foto: ilustrančé

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM