Rastislav Búgel Kultúra

Mesto pripravilo bezplatné prehliadky: Zavítajú aj na nedostupné miesta

Mesto Nitra pripravilo počas slávností Nitra, milá Nitra bezplatné prehliadky zaujímavých miest a atraktívnych lokalít. Počas prvého dňa slávností, v piatok 3. júla, bude sprístupnený areál Martinského vrchu, ktorý je súčasťou bývalých kasární pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravilo bezplatné prehliadky: Zavítajú aj na nedostupné miesta
Foto: Rastislav Búgel

Záujemcovia o spoznanie tohto históriou zahaleného miesta si ho môžu pozrieť spolu so sprievodcom. Turistická prehliadka pod názvom TAJOMSTVÁ MARTINSKÉHO VRCHU sa začína o 13.00 a 14.00 hod. stretnutím návštevníkov pred vstupnou bránou do kasární. Počas soboty a nedele 4. a 5. júla bude pre verejnosť sprístupnený areál niekdajšieho zoborského kláštora, kde sa o 14.00 a 16.00 hod. môžu záujemcovia dozvedieť veľa zaujímavých a nových informácií počas prehliadky s odborným výkladom.

„Pozostatky zoborského kláštora sa nachádzajú v zadnej časti areálu Špecializovanej nemocnice sv. Svorada pod Zoborom,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu.

V nedeľu 5. júla sú pre návštevníkov pripravené POTULKY ULIČKAMI HORNÉHO MESTA. Počas prehliadky zavítate aj na miesta, ktoré nie sú verejnosti bežne prístupné. „Kam to bude? Nechajte prekvapiť. Začiatok prehliadky bude na Župnom námestí o 14.00 hod..“ informuje Synaková.

Na všetky prehliadky je potrebné sa prihlásiť v NISYS-e na Štefánikovej tr. č. 1, a to buď osobne, telefonicky na č.t. 037/ 16 186 alebo e-mailom: info@nitra.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM