Rastislav Búgel Samospráva

Mesto predá budovu bývalej materskej školy: Priestory pre predškolákov budú hľadať inde

Nitrianska radnica predá budovu bývalej Materskej školy Párovská. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní.

Ilustračný obrázok k článku Mesto predá budovu bývalej materskej školy: Priestory pre predškolákov budú hľadať inde
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa uvádza v podmienkach vypísanej verejnej súťaže, podľa znaleckého posudku je cena budovy bývalej škôlky 142 317,80 eura a cena pozemku s výmerou 154 metrov štvorcových 17 394,30 eura. Na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva však prípadný záujemca musí za budovu zaplatiť minimálne 200 000 eur.

Budovu by si mali nechať

Nitriansky viceprimátor Ján Vančo si myslí, že mesto by sa budovy MŠ nemalo vzdať, zvlášť v období, keď radnica zápasí s nedostatočnou kapacitou svojich škôlok a hľadá možnosti, ako ju rozšíriť. „Je lepšie využiť budovu MŠ, ktorá už existuje, ako stavať prístavby alebo podkrovia. Mala sa zachovať pre školské účely. Firmy, ktorá tam dnes sú, môžu zostať v prenájme a keď príde čas na to, že budeme túto budovu potrebovať pre škôlku, tak by sa tieto priestory mohli adaptovať,“ skonštatoval Vančo.

Nadmerné množstvo financií

Ďalší viceprimátor Štefan Štefek upozornil, že takéto riešenie by pre mesto nebolo výhodné. Ako zdôraznil, budova bývalej MŠ Párovská je už dlhšiu dobu prestavaná a jej účel bol zmenený. „To sa samozrejme dá riešiť, ale prostriedky, ktoré by bolo potrebné investovať, aby sa tento priestor prestaval späť na škôlku, by podľa mňa značne prevyšovali ten efekt, ktorý by mesto od tohto očakávalo. Vyžiadalo by si to veľa financií a aj tak by tam vzniklo maximálne jeden a pol triedy. Myslím, že máme aj iné riešenia, kde deti umiestniť,“ povedal Štefek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM