Samospráva

Mesto má plány ako zlepšiť MHD v Nitre: Vytvárať chce aj ďalšie BUS pruhy

Odborníci na dopravu vyzdvihli podľa radnice nitriansku MHD aj snahu mesta vytvárať BUS pruhy.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má plány ako zlepšiť MHD v Nitre: Vytvárať chce aj ďalšie BUS pruhy
Zdroj: Mesto Nitra

Nitrianska radnica chystá v mestskej hromadnej doprave viaceré novinky. V pláne má vytvárať buspruhy aj modernizovať softvéry križovatiek.

Novú mestskú hromadnú dopravu v Nitre predstavil na seminári, ktorý mesto organizovalo v spolupráci s českou organizáciou CIVINET, Ivan Janček z odboru dopravy MsÚ v Nitre.

Seminár sa konal v rámci projektu CLIMASUM, ktorý je súčasťou európskej iniciatívy pre klímu EUKI z dielne nemeckého ministerstva hospodárstva a zmeny klímy.

„Zástupcovia slovenských a českých miest, krajov a dopravných podnikov vyzdvihli na našej MHD najmä zrozumiteľnosť informácií pre cestujúcich, vybavenosť autobusov ako aj technickú úroveň,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

„Okrem nitrianskej MHD boli prezentované aktuálne plány na zmeny v službách vo verejnej doprave z pohľadu Ministerstva dopravy a výstavby SR, podnety k tomu, čo zlepšiť v tendroch, nízkoemisné perspektívy verejnej dopravy, alternatívna služba k MHD, ktorá využíva optimalizáciu trasy a zdieľanú jazdu,“ priblížil magistrát.

Pripravované novinky

Na záver mesto vzalo českých a slovenských zástupcov miest a dopravných podnikov na exkurziu, ktorá sa venovala téme mobility.

„Predstavili sme im cyklogaráže a ich fungovanie, nový typ autobusových prístreškov, za ktoré sa majú vymeniť staré, nový typ elektronických označníkov a lokality, kde budú vyznačené buspruhy,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM