Rastislav Búgel Samospráva

Mesto má Arrive zaplatiť takmer 2 milióny: Radnici sa to nepáči, poslala kontrolu

Nitrianska radnica má zaplatiť spoločnosti Arriva Nitra, a. s., za straty v mestskej autobusovej doprave (MAD) v roku 2013 viac ako 1,8 milióna eur. Ide o náklady, ktoré dopravcovi vznikli pri poskytovaní výkonov vo verejnom záujme, teda pri uplatňovaní rôznych zliav na cestovnom.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má Arrive zaplatiť takmer 2 milióny: Radnici sa to nepáči, poslala kontrolu
Foto: Rastislav Búgel

Mestu sa zdá byť suma príliš vysoká, preto poslalo do dopravného podniku kontrolu. Na základe jej výsledkov potom mestské zastupiteľstvo rozhodne, či straty spoločnosti Arriva uzná v stanovenej výške.

Kontrola zo strany mesta

„Teraz sa teda vyčísľuje strata, ktorá vznikla pri poskytovaní výkonov vo verejnom záujme. Je podrobená kontrole z našej strany a po jej ukončení bude správa z kontroly predložená na rokovanie mestského zastupiteľstva. Potom sa rozhodne, akým spôsobom a v akej výške budeme platiť za výkony vo verejnom záujme,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

Vyčlenili časť sumy

Mesto v roku 2013 už zo svojho rozpočtu dopravcovi zaplatilo 2,5 milióna eur. Ak kontrola v Arrive zistí, že vykázané straty za výkony vo verejnom záujme sú oprávnené, bude musieť radnica nájsť v rozpočte ďalšie zdroje. „Celková strata bola vyčíslená na 1 850 000 eur. My sme teraz na júnovom rokovaní zastupiteľstva vyčlenili sumu 850 000 eur na zaplatenie prvej časti z celkovej sumy, ktorú budeme musieť za rok 2013 doplatiť,“ vysvetlil Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM