Správy

Mesto chce zrekonštruovať jednu zo základných škôl: Investícia presiahne DVA MILIÓNY eur

Nitrianska radnica chce na projekt získať financie z Programu Slovensko. Obnovou majú prejsť športoviská, podlahy aj chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zrekonštruovať jednu zo základných škôl: Investícia presiahne DVA MILIÓNY eur
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mesto Nitra pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) kráľa Svätopluka. Na viac ako dvojmiliónovú investíciu chce získať financie z Programu Slovensko.

Pôvodná výška investície mala presiahnuť sumu 3,1 milióna eur. „Aby sme mali väčšiu šancu získať nenávratný finančný príspevok, rozložili sme rekonštrukciu športovísk na viac etáp. Výška celkových oprávnených nákladov tak bola znížená na 2 329 319,69 eura a osempercentné spolufinancovanie mesta bude v hodnote 186 345,58 eura,“ uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.

Prečítajte si tiež

Prekrytie športovísk

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý na svojom septembrovom rokovaní schválili mestskí poslanci, revitalizácia školy počíta s modernizáciou športovísk i súvisiacej infraštruktúry so šatňami, sprchami a ďalším zázemím.

„Súčasťou projektu je aj prekrytie športovísk, aby mohli byť využívané viac ako doteraz. ZŠ disponuje iba malou telocvičňou, ktorá nie je dostatočná pre celú školu s 20 triedami a 458 žiakmi,“ konštatuje sa v projektovom zámere.

Stavebné práce okrem toho počítajú aj s výmenou starej elektroinštalácie, vybudovaním bezbariérového vstupu, s rekonštrukciou chodníkov v školskom areáli, obnovou podláh v budove a s osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach. Súčasťou projektu je aj zakúpenie technického zariadenia do školskej kuchyne a výstavba novej vonkajšej učebne zameranej na výučbu prírodovedných predmetov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM