Správy

Mesto chce zrekonštruovať fontány v Nitre: Ktoré sa dočkajú obnovy?

Radnica pripravuje komplexnú rekonštrukciu viacerých fontán v meste. Obnoviť plánuje aj technológiu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zrekonštruovať fontány v Nitre: Ktoré sa dočkajú obnovy?
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Nitrianska radnica pripravuje v roku 2024 komplexnú rekonštrukciu viacerých mestských fontán. Náklady na revitalizáciu presiahnu podľa mestského úradu jeden milión eur. Väčšinu z nich by mali pokryť zdroje z Európskej únie.

Ako uviedol vedúci odboru životného prostredia Štefan Lančarič, mesto v tomto roku prestupuje „zo zelenej farby na modrú“ a popri zeleni chce venovať zvýšenú pozornosť vode.

Prečítajte si tiež

Ktoré fontány čaká obnova?

„Súčasťou týchto snáh je aj rekonštrukcia fontán, o ktorých vieme, že nie sú v lichotivom stave, a preto chceme pristúpiť k ich obnove. Momentálne máme pripravené tri projekty, štvrtý sa stále zhotovuje u projektanta,“ skonštatoval Lančarič.

Podľa jeho slov sa má revitalizovať fontána pred budovou súdu, fontána na nároží ulíc Štefánikova a Damborského a fontána pred Parkom kultúry a oddychu.

„Nejdeme rekonštruovať iba telo fontán a ich technológiu. Pripravujeme projekty, ktoré budú riešiť mikropriestor a lokálny park v ich okolí. Projekty riešia aj výmenu dlažieb, nový mobiliár, výsadbu trvalkových záhonov, stromov. Vzniknú tak veľmi kvalitné pobytové priestory v dôstojnom prostredí vo verejnom priestranstve. Verím, že sa postupne posunieme ďalej a pristúpime k rekonštrukcii ďalších fontán,“ dodal Lančarič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM