Rastislav Búgel Samospráva

Mesto chce zjednodušiť dopravu na Kalvárii: Toto riešenie by malo pomôcť

Pripravovaná výstavba cestného prepojenia Hodžovej ulice s Wilsonovým nábrežím už získala územné rozhodnutie. Zjednodušiť by sa tak mala doprava na Kalvárii.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zjednodušiť dopravu na Kalvárii: Toto riešenie by malo pomôcť
Foto: Rastislav Búgel

V prípade, že počas 15-dňovej lehoty nikto voči rozhodnutiu nepodá odvolanie, môže nitrianska radnica začať s prípravou dokumentácie potrebnej pre vydanie stavebného povolenia. Mesto pripravuje stavbu komunikácie už od roku 2012. Nová cesta má zabezpečiť lepšie dopravné prepojenie Kalvárie s centrom mesta. Spojenie Hodžovej ulice s Wilsonovým nábrežím pozdĺž ochrannej hrádze rieky Nitra zlepší dopravnú obslužnosť aj pre obyvateľov Stračej a Kraskovej ulice.

Ako informovala nitrianska radnica, dôjde tiež k odľahčeniu dopravnej záťaže z úzkych jednosmerných ulíc, ktoré prepájajú Kasalovu ulicu s Hodžovou. „Zabezpečí sa tiež lepšie a rýchlejšie dopravné prepojenie bytovej zástavby na Wilsonovom nábreží, rodinnej zástavby Stračej ulice a areálu Univerzity Konštantína Filozofa s centrálnou zónou mesta. Týmto riešením sa pripraví aj trasa pre výhľadové prepojenie Hodžovej ulice s možným premostením cez rieku Nitra na Nábrežie mládeže,“ uvádza sa v dôvodoch, pre ktoré mestské zastupiteľstvo pred časom rozhodlo o vybudovaní nového cestného prepojenia Wilsonovho nábrežia s Hodžovou ulicou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM