Správy

Mesto chce vybudovať novú cyklotrasu: Prepojila by už existujúce úseky

Nová cyklistická komunikácia by mala v Nitre prepojiť viaceré cyklotrasy. Upraviť by sa mal aj priechod pre chodcov na frekventovanej Bratislavskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce vybudovať novú cyklotrasu: Prepojila by už existujúce úseky
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianska radnica chce získať peniaze na výstavbu novej cyklotrasy v meste z prostriedkov plánu obnovy. Nitra sa do výzvy zapojí projektom cyklistickej cesty Vodná – Zelokvet, ktorá bude súčasťou trasy Ponitrianskej cyklomagistrály.

Prepojí cyklotrasy

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý schválili mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní, celkové náklady na výstavbu cyklotrasy sú vyčíslené na necelých 613-tisíc eur.

Ako informoval magistrát, nová komunikácia bude plniť významnú úlohu, pretože prepojí už existujúcu sieť cyklistických chodníkov na nábreží rieky Nitra s cyklotrasou, ktorá vedie cez mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina.

Prečítajte si tiež

Úprava priechodu

„Súčasťou projektu je umiestnenie solárneho osvetlenia v stredovej čiare trasy pre zvýšenie bezpečnosti a prehľadnosti na trase. Počíta sa tiež s umiestnením prvého sčítača cyklistov v Nitre. Ten do budúcna umožní analyzovať vyťaženosť jednotlivých úsekov cyklotrás,“ uviedol mestský úrad.

Projekt počíta aj s úpravou existujúceho priechodu pre chodcov na frekventovanej Bratislavskej ulici. „Ten nespĺňa súčasné požiadavky na bezpečnosť a dochádza tu k mnohým nebezpečným situáciám s ohrozením na zdraví. Priechod má byť rozdelený na dva úseky stredovým bezpečnostným ostrovčekom, podfarbený a nasvietený samostatným osvetlením pre zvýšenie bezpečnosti cyklistov a chodcov,“ doplnil projektový manažér Peter Velty.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM