Správy

Mesto chce skvalitniť cestovný ruch: Obyvateľov i turistov žiada o vyplnenie dotazníka

Samospráva sa zapojila do medzinárodného projektu na zlepšenie kultúrneho cestovného ruchu. V rámci neho robí prieskum medzi obyvateľmi i turistami.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce skvalitniť cestovný ruch: Obyvateľov i turistov žiada o vyplnenie dotazníka
Zdroj: Rastislav Búgel

Na projekte participuje nitrianska radnica s Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre i Nitrianskym samosprávnym krajom. Ide o medzinárodný projekt SPOT, ktorý je financovaný z programu Európskej únie Horizont 2020.

Okrem Slovenska, ktoré zastupuje Nitra, sa do projektu zapojili aj krajiny ako Škótsko, Nemecko, Španielsko, Rumunsko, Poľsko, Taliansko, Česko, Maďarsko, Slovinsko či Grécko.

„Cieľom projektu SPOT je vyvinúť nový prístup k porozumeniu a riešeniu problémov kultúrneho cestovného ruchu. Konzorcium projektu pozostáva z partnerov z 15 rôznych krajín a prvým krokom projektu je prieskum názorov obyvateľov, turistov a firiem (podnikov) cestovného ruchu v konkrétnych prípadových štúdiách v týchto krajinách,“ uvádza mesto Nitra.

Mesto vidí v projekte jedinečnú šancu zviditeľniť Nitru na európskej mape kultúrneho turizmu.

Dopomôcť k tomu má dotazník, ktorý môžu vyplniť obyvatelia Nitry, ale aj turisti. „Pomôže nám lepšie pochopiť fungovanie lokálneho kultúrneho cestovného ruchu v kontexte v Európy, identifikovať príležitosti a navrhnúť spôsoby, ako miestni obyvatelia môžu nielen ťažiť z cenných kultúrnych hodnôt, ale aj sa chrániť pred nadmerným tlakom cestovného ruchu, resp. ako čo najlepšie reagovať na zmeny, ktoré nám priniesla koronakríza,“ vymenúva radnica.

Dotazník pre obyvateľov nájdete TU! Dotazník pre turistov môžete vyplniť TU!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM