Rastislav Búgel Samospráva

Mesto chce pokračovať na dostavbe azylového domu: Do júna by mala byť hotová rekonštrukcia hokejového štadióna

Nitrianska radnica chce do konca tohto roka pracovať na viacerých investičných akciách. Niektoré z nich sa rozbiehajú, iné by podľa nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča mohli byť do konca decembra dokončené.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce pokračovať na dostavbe azylového domu: Do júna by mala byť hotová rekonštrukcia hokejového štadióna
Foto: Rastislav Búgel

Mestskí poslanci na svojom novembrovom rokovaní odsúhlasili v rozpočte aj zmeny, vďaka ktorým bude možné investície financovať. O takmer 80 000 eur sa tak zvýšil rozpočet určený na opravu školských budov, o 10 000 eur je vyššia aj suma na opravu športových zariadení a areálov, takmer 15 000 eur pôjde na výstavbu fit parkov. Ďalšie peniaze boli vyčlenené na opravy a budovanie komunikácií, či na kvetinové záhony. „Robíme na všetkých akciách, ktoré sú naplánované. Pracuje sa na rekonštrukcii bývalej Základnej školy Svätourbanská. Opravujú sa budovy v tých prípadoch, kde už prebehli verejno-obchodné súťaže,“ uviedol Dvonč.

Opravia štadión

Ako pripomenul, mesto chce pokračovať aj na dostavbe azylového domu, ktorý zostal rozostavaný po nezhodách s firmou Euro-building, ktorá vyhrala súťaž na dodávateľa stavby. Mesto kvôli problémom prišlo o dotáciu na stavbu azylového domu. Teraz ho chce dostavať za vlastné peniaze. Medzi plánovanými investíciami je aj rekonštrukcia zimného štadióna, na ktorú radnica získala polmiliónovú dotáciu od predsedu vlády. Magistrát ju chce využiť na opravu opláštenia celého štadióna, rekonštrukciu komunikačných chodieb i na výmenu mantinelov a plexiskla. „Hotové sú už detské šatne. Celá zákazka by mala byť hotová a zúčtovaná so štátom do 30. júna,“ vysvetlil Dvonč.

Tam, kde ukončili verejnú súťaž

Mesto začalo na prelome novembra a decembra aj s opravou niektorých výbočísk na autobusových zastávkach. Plánované sú aj rekonštrukcie a výstavba ďalších komunikácií. „Chceli by sme realizovať tie stavby, pri ktorých už bola ukončená verejná súťaž. Dúfam, že to počasie dovolí a do konca roka ešte nebude mrznúť,“ dodal Dvonč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM