Samospráva

Mesto by chcelo obnoviť Starý park: Náklady by mali presiahnuť šesť miliónov eur

Mesto chce získať milióny eur na zelené projekty. Najväčšiu čiastku by "zhltla" obnova Starého parku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto by chcelo obnoviť Starý park: Náklady by mali presiahnuť šesť miliónov eur
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra pripravuje viaceré aktivity zamerané na zlepšenie životného prostredia. Celkové výdavky na päť projektov sú vo výške viac ako sedem miliónov eur.

Mesto sa chce v rámci jednotlivých aktivít zamerať na revitalizáciu zelených plôch, zníženie znečistenia ovzdušia, budovanie oddychových zón či vodozádržných zariadení.

Obnova parku

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý schválili mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní, najväčším projektom za viac ako šesť miliónov eur je obnova Starého parku v Nitre, kde sa počíta s revitalizáciu zelene, s obnovou komunikácií, vodných prvkov, či s budovaním detského ihriska.

Náklady vyše 800 000 eur si vyžiada projekt revitalizácie hradného kopca. Bude riešiť obnovu zelene, protierózne a vodozádržné opatrenia i obnovenie siete chodníkov a vytvorenie nových vyhliadkových mi­est.

Aktuálne zo Slovenska

Nenávratný príspevok

Mesto plánuje skultivovať aj viaceré priestory obytných vnútroblokov, v ktorých pribudne nová zeleň, hracie prvky a ďalší mobiliár.

Náklady na projekty na Wilsonovom nábreží, na Štúrovej ulici a ulici Za Ferenitkou presiahnu sumu 260 000 eur.

Revitalizácia areálu Základnej školy Škultétyho počíta s budovaním vodozádržných zariadení a vegetačnými úpravami za takmer 40 000 eur.

Väčšinu financií na projekty chce radnica získať formou nenávratného finančného príspevku z Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade ich schválenia prispeje magistrát na realizáciu päťpercentným spolufinancovaním.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM