Správy

Máte dieťa s diabetom či celiakiou? Škôlky v Nitre sa zamerajú aj na špeciálne potreby

V novom školskom bude špeciálne potreby detí zabezpečovať šesť nitrianskych materských škôl. Zamerajú sa aj na deti s poruchami sluchu či zraku.

Ilustračný obrázok k článku Máte dieťa s diabetom či celiakiou? Škôlky v Nitre sa zamerajú aj na špeciálne potreby
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto Nitra vytvorí aj na budúci školský rok vo vybraných materských školách (MŠ) podmienky pre deti, ktoré potrebujú špeciálne výchovné a vzdelávacie metódy či zvláštne stravovanie.

Ako uviedla radnica, špeciálne potreby detí bude zabezpečovať šesť MŠ z celkového počtu 26 mestských škôlok.

Pre deti s mentálnym postihnutím bude aj v budúcom školskom roku fungovať trieda v MŠ na Nábreží mládeže. „Škôlka Párovská sa zameria na integráciu detí s poruchami sluchu a MŠ Piaristická ponúkne samostatnú triedu pre deti s poruchami zraku. Škôlka na Nedbalovej ulici je zameraná na integrovanie detí s diabetom a v MŠ Topoľová a MŠ Beethovenova bude zabezpečené diétne stravovanie pre deti s celiakiou,“ informoval mestský úrad.

Prečítajte si tiež

Kedy bude zápis?

Zápis detí do mestských materských škôl v Nitre bude prebiehať 6. a 7. mája. „Rodičia môžu podať žiadosť osobne v budove konkrétnej škôlky, poštou, mailom alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom. Zákonný zástupca dieťaťa okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy prikladá potvrdenie o jeho zdravotnej spôsobilosti, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní,“ doplnil magistrát.

Mestský úrad zároveň pripomenul, že na deti, ktoré do 31. augusta dosiahnu vek päť rokov, sa vzťahuje povinné predprimárne vzdelávanie.

„Dieťa s trvalým pobytom v meste Nitra bude na plnenie tohto vzdelávania prednostne prijaté do spádovej materskej školy,“ uviedla radnica. Ako takisto doplnila, právo na prijatie do materskej školy majú v školskom roku 2024/2025 deti, ktoré k 31. augustu 2024 dovŕšia vek štyri roky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM