Správy

Maškrtenie bez pocitu viny: SPU vyvíja zdravé slané pochutiny pre adolescentov

SPU pracuje na slaných dobrotách, ktoré budú špeciálne určené pre mladých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Maškrtenie bez pocitu viny: SPU vyvíja zdravé slané pochutiny pre adolescentov
Zdroj: Pexels.com

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) vyvíja slané pochutiny pre adolescentov. Produkty s novou unikátnou receptúrou sú výživovo modifikované pre skupinu mladých ľudí a spĺňajú kľúčové atribúty vrátane podporného vplyvu na ich zdravie, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Zapojili aj mladých

Univerzita sa na vývoji produktu podieľa spolu so spotrebiteľmi v rámci projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022. Projekt je financovaný Európskym inovačným a technologickým inštitútom a koordinovaný Varšavskou univerzitou.

Zapojených je doňho 15 mladých adolescentov vo veku 15 – 19 rokov, šesť rodičov, ktorí majú deti v tomto veku a sedem starých rodičov s vnúčatami vo veku 15 – 19 rokov.

Prečítajte si tiež

Nápad uvedú na trh

Na Slovensku je projekt realizovaný prostredníctvom Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre a Výskumného centra AgroBioTech.

Projektové aktivity so spotrebiteľmi a zástupcami potravinárskej spoločnosti Pierre Baguette, vrátane kreatívnych úloh, sú realizované online.

Záverečné stretnutie v polovici novembra 2022 s účasťou potravinárskej spoločnosti, ktorá má za úlohu jeden nápad inovatívneho produktu navrhnutého spotrebiteľmi uviesť na trh, bude venované kľúčovým zisteniam projektu a prezentácii návrhov nových slaných pochutín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM