Maškrtenie bez pocitu viny: SPU vyvíja zdravé slané pochutiny pre adolescentov
SPU pracuje na slaných dobrotách, ktoré budú špeciálne určené pre mladých ľudí.
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre (SPU) vyvíja slané pochutiny pre adolescentov. Produkty s novou unikátnou receptúrou sú výživovo modifikované pre skupinu mladých ľudí a spĺňajú kľúčové atribúty vrátane podporného vplyvu na ich zdravie, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.
Zapojili aj mladých
Univerzita sa na vývoji produktu podieľa spolu so spotrebiteľmi v rámci projektu EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022. Projekt je financovaný Európskym inovačným a technologickým inštitútom a koordinovaný Varšavskou univerzitou.
Zapojených je doňho 15 mladých adolescentov vo veku 15 – 19 rokov, šesť rodičov, ktorí majú deti v tomto veku a sedem starých rodičov s vnúčatami vo veku 15 – 19 rokov.
Prečítajte si tiež
Nápad uvedú na trh
Na Slovensku je projekt realizovaný prostredníctvom Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre a Výskumného centra AgroBioTech.
Projektové aktivity so spotrebiteľmi a zástupcami potravinárskej spoločnosti Pierre Baguette, vrátane kreatívnych úloh, sú realizované online.
Záverečné stretnutie v polovici novembra 2022 s účasťou potravinárskej spoločnosti, ktorá má za úlohu jeden nápad inovatívneho produktu navrhnutého spotrebiteľmi uviesť na trh, bude venované kľúčovým zisteniam projektu a prezentácii návrhov nových slaných pochutín.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné