Správy

Marek Hattas reaguje na protest: Udalosti na námestí považuje za POŠPINENIE Nitry

Protestné zhromaždenie Smeru v Nitre sa nezaobišlo bez urážok a vulgarizmov. Na vyjadrenia politikov zareagoval aj primátor mesta pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Marek Hattas reaguje na protest: Udalosti na námestí považuje za POŠPINENIE Nitry
49
Galéria

Na Svätoplukovom námestí sa v nedeľu 1. mája stretlo asi 2 500 ľudí, ktorí prišli podporiť protivládny protest zvolaný stranou Smer-SD. Zúčastnil sa ho aj predseda strany Robert Fico. Aj z jeho úst padlo na proteste viacero vulgarizmov.

Lídra strany však svojím vystúpením prekonal Ľuboš Blaha, ktorý spolu s davom skandoval meno Roberta Fica a neodpustil si narážky na prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Prečítajte si tiež

Na záver zakričal do davu: „Štátna moc mi zakázala to povedať nahlas, preto nemôžem povedať pravdu o prezidentke Čaputovej, preto to povedzte za mňa,“ vyriekol Blaha a zakričal: „Je to americká …!“

Z davu sa okamžite ozvali viaceré pomenovania, ale niekoľko ľudí sa nechalo uniesť a zakričalo na adresu prezidentky vulgarizmus k..va. Blaha tvrdí, že on počul ľudí kričať slovo „agentka“.

Reakcia primátora

K protestu sa vyjadril prostredníctvom sociálnej siete aj nitriansky primátor Marek Hattas. „To, čo sa v nedeľu poobede odohralo na Svätoplukovom námestí považujem za neospravedlniteľné pošpinenie našej milovanej Nitry, princípov slušnosti, tolerancie a porozumenia,“ napísal primátor v pondelok večer.

„Nenávisť a agresivita, s ktorou tu vystúpil bývalý premiér a jeho spolustraníci sú v priamom rozkole s volaním po slušnom Slovensku, ktoré z toho istého námestia zaznievalo na jar roku 2018,“ dodal.

Nitriansky primátor tiež uviedol, že sa stotožňuje so slovami prezidentky, ktorá na vulgárne útoky reagovala: „Slušnosť je možno tichšia a miernejšia, ale vôbec nie slabšia.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

To, čo sa v nedeľu poobede odohralo na Svätoplukovom námestí považujem za neospravedlniteľné pošpinenie našej milovanej...

Posted by Marek Hattas - primátor Nitry on Monday, May 2, 2022

Ďakujem za množstvo podpory, ktorú mi od včera posielate. Nielen pre mňa, ale ešte viac pre budúcnosť Slovenska je...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, May 2, 2022
Prvomájový protest strany Smer-SD v Nitre
49
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM