Tlačové správy

Manželia Mária a Mustafa prichádzajú do Nitry s novinkou: Vstúpte a zažijete iný svet!

Žije v Nitre už štvrtý rok a v podnikaní sa mu darí. Veľmi usmievavý a sympatický Maročan Mustafa prišiel pod Zobor aj s manželkou Máriou, aby zvoľnili svoje pracovné tempo a nežili tak uponáhľaný život. Prečítajte si, ako vidí podnikanie na Slovensku on a čo robí v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Manželia Mária a Mustafa prichádzajú do Nitry s novinkou: Vstúpte a zažijete iný svet!
Zdroj: Dnes24.sk

Do Nitry ste sa prisťahovali. Ako dlho tu žijete a prečo práve toto mesto?
Žijeme tu 4 roky a presvedčila nás manželkina mama, ktorá v Nitre študovala na Pedagogickej fakulte. Keď sme sa rozhodovali, kde budeme na Slovensku bývať, povedala, že Nitra je najkrajšia, takže voľba bola jasná.

Manželka je Slovenska, vy ste z Maroka, a žili ste spolu 15 rokov v Amerike. Prečo ste sa rozhodli prísť práve na Slovensko a nie do Maroka?
Mal som rozbehnutý úspešný biznis v USA, ale po 15 rokoch tvrdej práce som chcel ísť niekam, kde bude môj život pokojnejší a nie taký uponáhľaný. Preto som išiel za svojou láskou do maličkej krajinky. Veľmi sa mi tu páči, je to síce malá krajina, ale má veľmi milých obyvateľov.

Keď porovnáte biznis na Slovensku a v Amerike, v čom je najväčší rozdiel?
USA je rovnocenná krajina, čo sa týka podnikania. Nezáleží na rase, národnosti alebo farbe pleti. Zaváži len to, čo dokážete a to je super. Žiadna kultúra ani náboženstvo nie je v tomto ohľade dôležité.

A u nás je to podľa vás iné?
Nielen to, tu chce každý zbohatnúť za 2 mesiace. Najviac sa mi nepáči to, že sa s niekým dohodnete na cene a po čase vám príde faktúra navýšená niekedy až o 80%! Lebo ešte treba zaplatiť taký poplatok a taký poplatok… To sa v USA nestáva. Akú cenu vám povedia, takú môžete na faktúre očakávať. Nesnažia sa „oblbnúť“ zákazníkov, pretože tam si ich naozaj vážia a sú si vedomí veľkej konkurencie. Poviem príklad. Prídete do obchodu a na cenovke pri produkte je nižšia suma ako tá, čo ukazuje pri pokladni. Je úplne samozrejmé, že v Amerike dostanete cenu uvedenú na cenovke. Dokonca lepšie firmy vám to dajú zadarmo a ešte sa vám aj ospravedlnia za chybu. Na Slovensku nevšímavosť zákazníkov využívajú. Samozrejme, česť výnimkám.

Ako sa vám ako Maročanovi žije v Nitre? Predsa len, Slováci sú voči multikulturalizmu stále konzervatívni…
Je to o niečo iné, celkovo v Európe sa ľudia pozerajú na ľudí z inej krajiny inak a nedôverčivo. Ale radi ich presvedčíme o opaku :)

Máte tu pod Zoborom viacero podnikateľských aktivít, aké to sú?
Mame aj internetový obchod www.skmoda.sk , kde sa špecializujeme na dovoz autentických značkových hodiniek a bižutérie priamo z USA.

Pred nedávnom ste otvorili kaviareň na Palárikovej. Keby ste ju mali charakterizovať, aká je a čo extra by ste radi ponúkli?
Naša kaviareň SAHARA CAFE sa nesie v orientálnom marockom štýle. Zákazníkom budeme ponúkať veľmi populárnu kávu Lavazza (je naozaj najlepšia), špecialitou bude aj svetoznámy marocký mätový čaj s pravou organickou mätou, ktorý nájdete v najznámejších čajovniach sveta v Londýne, New Yorku a pod. Takisto si môžete u nás vychutnať vodnú fajku.

Dôležité je spomenúť, že naša kaviareň bude miestom, do ktorého keď vojdete, budete prenesení do úplne iného sveta, zabudnete na stres, povinnosti a určite sa nevyhnete pocitu, že ste na dovolenke napr. v Dubaji či Istanbule ;) A čo je v týchto horúcich dňoch najdôležitejšie, naše priestory sú plne klimatizované.

Majú podľa vás ľudia v Nitre záujem o poznávanie a ochutnávanie inej kultúry?
Jasné, najmä mladí ľudia radi cestujú a poznávajú nové kultúry. Sám poznám veľa Nitranov, ktorí radi ochutnajú nové špeciality typické pre inú kultúru a národnosť a ešte sa aj niečo naučia.

Pôjde ruka v ruke s orientálnym dizajnom aj orientálna hudba?
Samozrejme, to nesmie chýbať. A nielen to. Modernú orientálnu hudbu by sme radi doplnili o jemný jazz. Aby to pôsobilo vždy relaxačne a pohodovo.

Ľudia milujú kávu a v poslednej dobe aj kvalitné čaje. Aká bude vaša ponuka týchto nápojov?
Čaje a káva sú našou špecialitou. Myslím, že nikde inde v Nitre ľudia nenájdu lepší mätový čaj. Je fantastický na trávenie a chutí famózne. V Maroku sa pije aj 4–5× za deň. Ďalším špeciálnym čajom bude aj čaj z verbeny, ktorý ma aromatizačné a upokojujúce účinky.

Ku káve patrí aj zákusok alebo niečo na zahryznutie … Budete ponúkať aj nejaké pochúťky?
V ponuke nájdete autentické marocké koláčiky plnené rôznymi orechmi – od mandli, cez vlašské až po pistácie.

Máte už otvorené? Ako dopadla kolaudačná oslava?
Otvárali sme začiatkom augusta, takú malú kolaudáciu sme spravili aj s Nitrianskym fajkovým klubom. Budeme jediní v Nitre, kde si môžete posedieť a zapáliť cigaru, takže radi uvítame aj členov Nitrianskeho cigarového klubu. Bude na to určená separé miestnosť, oddelená od ostatnej časti kaviarne.

A čo nejaké akcie a podujatia?
Máme v pláne zorganizovať kultúrne večery a k tomu samozrejme podávať rôzne špeciality. Napr. jeden večer bude marocký, inokedy zasa španielsky, francúzsky, atď… Tomu prispôsobíme aj naše menu.
Chýbať nebudú ani akciové ponuky, tzv. combo discounts. Čiže ak si dáte shishu (vodná fajka, pozn. red.) a čaj alebo kávu, cena bude zvýhodnená. A máme pripravenú aj návštevnú kartu pre stálych zákazníkov, po určitom počte návštev dostanú napr. shishu a čaj zdarma.

Sahara café Nitra nájdete na adrese Palárikova 1, 2. poschodie, tel.: 0949 198 274

foto: Ján Csillag

(PR) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Manželia Mária a Mustafa prichádzajú do Nitry s novinkou: Vstúpte a zažijete iný
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM