Správy

Mamička ďakuje záchranárovi z Nitry: Je to človek na správnom mieste

Matka trojročného chlapčeka volala na tiesňovú linku 155 s prosbou o pomoc. Na druhej strane sa ozval záchranár Martin z Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Mamička ďakuje záchranárovi z Nitry: Je to človek na správnom mieste
Zdroj: Facebook.com/Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby dostalo krásne poďakovanie. Na tiesňovú linku sa vo večerných hodinách dovolala mama 3-ročného chlapca. Svojmu synovi nevedela pomôcť.

„Keď sme čítali poďakovanie od mamy 3-ročného Matúška, mali sme zimomriavky. Matúšova mama nám opísala, ako volala neskoro večer na tiesňovú linku 155. Nevedela pomôcť synovi,“ uvádza operačné stredisko na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

Človek na správnom mieste

Žena sa cítila bezmocne. "Ten pán na druhej strane telefónu ma upokojil, povzbudil a hlavne poradil, čo mám presne robiť. Synovi sa následne do hodiny polepšilo. Patrí mu moja veľká vďaka. Je to človek na správnom mieste, klobúk dolu,“ uviedla mamička v poďakovaní.

Poďakovanie bolo adresované operátorovi z Krajského operačného strediska (KOS) v Nitre Martinovi Žovicovi.

Doma sa jeho stav zlepšil

Matke malého Matúša poradil, ako mu pomôcť v domácich podmienkach a zdravotný stav sa chlapcovi zlepšil. Mama s ním nemusela ísť na pohotovosť, ani do nemocnice.

„Telefonát od Matúšovej mamy patrí k tisíckam volaní, ktoré operátori vyriešili bez toho, aby k pacientovi vyslali sanitku. Len za minulý rok sme ich mali viac ako 160-tisíc. Znamená to, že takmer každé štvrté volanie vyriešili operátori bez toho, aby k pacientovi poslali posádku ZZS,“ konštatuje operačné stredisko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

POMOC NA TELEFÓNE Keď sme čítali poďakovanie od mamy 3-ročného Matúška, mali sme zimomriavky. Matúšova mama nám opísala,...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Thursday, June 8, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM