Rastislav Búgel Rôzne

Málo spánku a veľa hier: Deti si užili Noc v škole

Deti z Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre si užili noc v škole. Rozhodne sa tam nenudili!

Ilustračný obrázok k článku Málo spánku a veľa hier: Deti si užili Noc v škole
Zdroj: Dnes24.sk

Na deti z Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre čakal noc plná hier a tajomstiev. „Plní očakávania sme sa zhromaždili pri vrátnici v čase, keď sa do školy bežne nechodí a ovešaní vecami, ktoré sa do školy bežne nenosia – spacáky, karimatky, igelitky s jedlom,“ prezradila študentka Magdaléna. Deti mali k dispozícii veľkú telocvičňu, posilňovňu, pingpongovú miestnosť a učebne informatiky. Prvú časť večera zavŕšila večera v podobe šišiek s džemom v školskej jedálni.

Zaujímavá nočná hra

Po večeri bola pripravená nočná hra. „Museli prejsť desať stanovíšť. Preverili a doplnili si vedomosti o škole. Kto z našich pánov profesorov získal Zlatého Amosa? Akým autom jazdí do školy náš pán riaditeľ? A kto najčastejšie hovorí: „To by si ani maturanti nedovolili.“? Najväčšie ťažkosti mnohým robilo doplnenie výroku kardinála Korca, okolo ktorého každý deň chodia,“ prezradila študentka Magdaléna.

Do školy na skok

Na takmer 70 detí čakalo aj preverenie ich šikovnosti. Zatancovali si, prenášali lentilky slamkou, pretláčali sa s najsilnejším terciánom. „Do desiatej sme mali čo robiť. Potom šup pod sprchu a o jedenástej „akože“ večierka. Samozrejme, že rozhovory trvali do neskorej noci. Odzrkadlilo sa to pri rannom vstávaní. Káva na raňajky preverila naše žalúdky. Výhodou bolo, že toto ráno sme do školy mali všetci rovnako ďaleko,“ prezradila na záver študentka Magdaléna, ktorá sa zapojila do príprav nočnej hry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM