Rôzne

Malé záchranárky z Nitry pomáhajú mame s liečbou: Sú nominované na Detský čin roka

Obe nominované dcéry navštevujú nitriansku základnú školu. Je dojímavé, ako vo svojom nízkom veku dokážu pomáhať svojej mame.

Ilustračný obrázok k článku Malé záchranárky z Nitry pomáhajú mame s liečbou: Sú nominované na Detský čin roka
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Projekt Detský čin roka každoročne oceňuje veľké skutky malých hrdinov. Aj tento rok dokázalo množstvo školákov, že dokážu pomôcť a prekvapiť svojou láskavosťou a šikovnosťou aj dospelých.

O láske a pomoci milovanej osobe je aj príbeh z Nitry.

To, že rodič urobí pre svoje dieťa aj nemožné, nie je nič nezvyčajné. Ale čo keď sa úlohy vymenia a pomoc potrebuje rodič?

Dve žiačky základnej školy Tulipánova v Nitre sa bez zaváhania stali malými záchranárkami a pomáhajú svojej mame, ktorá je po náročnej operácii.

Pani Adriana z Nitry je matkou štyroch detí. Ako uviedla, dve sú už dospelé a dve maloleté. Na Detský čin roka nominovala práve svoje mladšie dcéry Sophiu a Michaelu, ktoré chodia do piatej a šiestej triedy.

Malé záchranárky

„Obe pomáhajú s domácimi prácami, ale najmä mi pomáhajú teraz, keď sama nemám odvahu…. Som po náročnej operácii a zároveň po embólii pľúc. Diagnóza, ktorá je priam ideálnym strašidlom. No ešte väčším strašidlom sú injekcie, ktoré si musím pichať dvakrát denne. Už ma bolí len samotný pohľad na ihlu. A musím ich brať dlhodobo – okrem liekov na srdce a tlak,“ uvádza pani Adriana.

Prečítajte si tiež

Keď malé školáčky videli bolesť v očiach svojej mamy, ktorá si musí pichať injekcie, rozhodli sa, že je pomôžu.

„Poprosili ma, aby som im ukázala, ako sa pichajú injekcie do brucha. Ukázala som im to. Odvtedy mi pichajú denne dvakrát práve moje malé „záchranárky“ a dozerajú aj na to, či mi „nelieta“ tlak. A keď mi je aj zle, hneď mi dávajú lieky a dávajú na mňa pozor,“ opisuje pani Adriana hrdinský čin svojich dcér.

Dodávajú jej silu

„Viem, že je veľa iných detských činov, ktoré treba zviditeľniť, ale pre mňa sú veľkými hrdinkami práve moje dievčence, ktoré aj napriek všetkému, čo prežili, sú plné života a som rada, že majú dobré a úprimné srdiečko, chcú každému pomôcť a pre mňa sú momentálne najväčšími hrdinkami. Ich silná vôľa a snaha mi pomôcť prekonať chorobu, sú pre mňa veľkou inšpiráciou, prečo bojovať a nevzdať to,“ dodáva Adriana.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM