Monika Földešiová Basketbal

Mal som šťastie v nešťastí

Písal sa druhý október, keď Nitrania vycestovali do Pezinka na reprízu finále uplynulých dvoch ročníkov našej najvyššej basketbalovej súťaže. Tretia štvrtina sa schyľovala ku svojmu koncu, keď po dravom nájazde z ľavej strany ostal Milan Žiak ležať v

O pár okamihov bolo každému v hale jasné, čo tomu bolo dôvodom. Odchovanec žiarskeho basketbalu si totiž vyvrtol pravý členok, ktorý mu ostal v nanajvýš neprirodzenej polohe. Uplynuli však necelé tri mesiace a Milan opäť vybehol na extraligový duel, zhodou okolností, opäť v Pezinku. O dva zápasy neskôr už bol azda najvýraznejšou postavou v nitrianskom drese pri výhre na Interi.

Vráťme sa najskôr k tvojmu zraneniu, ktoré si utrpel v úvode sezóny. Čo si si v prvej chvíli pomyslel pri pohľade na tvoj nepekne vyzerajúci členok? Pri pohľade na môj členok ma napadlo všetko, len nie, že začnem o dva mesiace znovu hrať. Po prvých vyšetreniach som dúfal, že to nebude také zlé a myslím, že som mal trocha šťastia v nešťastí.

Obmedzuje ťa ešte nejakým spôsobom spomínaný členok? Členok ma už vôbec neobmedzuje, ale na tréningy aj zápasy si ho musím bandážovať.

Na Interi sme získali tesné víťazstvo. Ako si videl tento zápas? Zápas bol veľmi náročný pre celý tím, ale aj pre mňa osobne. Prehrávať celý zápas bolo aj po mentálnej stránke dosť ťažké, ale som rád, že sme ku koncu zápasu našli sily a vyhrali. ** Posledné dva zápasy sme za prvé polčasy dostali takmer po 50 bodov. Čím to je, že v tých druhých sa naopak naša obrana výrazne zlepšila?** Osobne si myslím, že prvý polčas nebránime o nič slabšie ako druhý. Naša veľká sila je, že dokážeme druhý polčas zostať kondične na rovnakej úrovni a zlomiť súpera hlavne cez obranu. Samozrejme, to neospravedlňuje takmer 50 polčasových do nášho koša, a preto máme ešte na čom pracovať.

Čo hovoríš na to, že tvoj výkon označil náš náročný tréner za excelentný? Veľmi si to vážim a zároveň ma to zaväzuje do ďalšej tvrdej práce. ** Čakal si, že do formy dostaneš už tak skoro po návrate na palubovky?** Vedel som, že na fyzickú kondíciu potrebujem okolo dvoch týždňov a na basketbal som sa tešil, takže to nebol problém. ** Nitre bude možno dlhšie chýbať Braňo Tomek. Ako sa dá nahradiť takýto hráč?** Braňo nám bude veľmi chýbať a osobne mu prajem skóre uzdravenie, lebo viem aké to je sledovať basket z lavičky. Neviem ako chce vedenie riešiť túto situáciu. ** Pred nami je derby s Levicami. Čo bude potrebné predviesť na ihrisku, aby sme sa s týmto súperom radovali aj po tretíkrát v tejto sezóne?** Očakávam náročný zápas a bude potrebné podať koncentrovaný výkon bez zbytočných chýb. Na domácej palubovke sme veľmi silní, preto nič nenecháme na náhodu a ideme vyhrať.

Zdroj: bknitra.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM